Садовий знову назвав МАЗ переможцем тендеру на постачання автобусів до Львова

Неділя, 7 лютого 2021, 12:30
Таку заяву міський голова зробив у п’ятницю під час онлайн-зустрічі із представниками Міжнародної фінансової корпорації (IFC)
Садовий знову назвав МАЗ переможцем тендеру на постачання автобусів до Львова

Міський голова Львова Андрій Садовий під час онлайн-зустрічі із представниками Міжнародної фінансової корпорації (IFC) знову заявив про нібито перемогу Мінського автозаводу в міжнародному тендері на постачання 100 автобусів для Львова за кредитні кошти ЄІБ.

«Ще ми в тендері із ЄІБ на закупівлю 100 автобусів. Тендер вже відбувся, найкращу ціну запропонувало білоруське підприємство «МАЗ», – заявив зокрема Андрій Садовий, якого цитує прес-служба Львівської міськради.

Як виявляється, Андрій Садовий двічі сказав неправду. По-перше, відповідно до повідомлення прес-служби Львівської міськради від 17 квітня 2021 року безпосередньо МАЗ, тобто Мінський автозавод у тендері на постачання 100 автобусів узагалі участі не брав – учасниками тендеру є два його українські дилери – «УкрЄвроМАЗ» та «Сучасні вантажівки». По-друге, за словами керівника ДП «Автоскладальний завод № 1» АТ «АК «Богдан Моторс» Дмитра Писаного, тендерна процедура із закупівлі 100 автобусів для ЛК АТП №1 триватиме принаймні до 8 квітня 2021 року – про це Писаний повідомив у інтерв’ю інтернет-виданню «Твоє місто».

Зазначимо, що уперше про те, що Львів може закупити на тендері за кредитні кошти ЄІБ білоруські автобуси Садовий повідомив у середині січня 2021 року. До того фаворитом у цьому тендері вважалася українська компанія «Богдан Моторс», яка виготовляє автобуси на Автоскладальному заводі № 1 у Луцьку.

На фото - Андрій Садовий на фоні тролейбусів і електробуса "Електрон". Джерело - прес-служба ЛМР.

comments powered by HyperComments