У Львові триває реконструкція трамвайного депо на Підзамче

Вівторок, 2 лютого 2021, 09:15
Учора депутати профільної транспортної комісії Львівської міськради знайомилися із ходом робіт по реконструкції трамдепо № 2
У Львові триває реконструкція трамвайного депо на Підзамче

У понеділок 1 лютого 2021 року депутати постійної транспортної комісії Львівської міськради проводили виїзне засідання на ЛКП «Львівелектротранс» і знайомилися із роботою підприємства. В тому числі вони відвідали трамвайне депо № 2, де із 2014 року ведеться реконструкція профілакторію за кошти кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку. Своїми враженнями від побаченого на своїй сторінці в соцмережі «Фейсбук» поділився голова комісії, депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич.

«Я переконаний, що закупівлі нового рухомого складу має передувати створення умов для його якісного обслуговування: щоб трамваї і тролейбуси не «горіли», вчасно і регулярно проходили техогляди, дрібні та середні ремонти. Саме тому всі ці роки – а реконструкція, нагадаю, розпочалася ще у 2014-му – готував численні звернення, запити, вимагав і наполягав, щоб відновлення депо відбулося якнайшвидше. 

Також, робота депо дозволить оптимізувати використання коштів. По-перше, транспорт не доводитиметься до стану, коли треба будуть мільйони вже на капітальні оновлення. Друге, зможемо ремонтувати трамваї, тролейбуси на власній базі. А це також можливість заощаджувати. І в нинішніх фінансових реаліях – це вкрай важливо», – написав Ігор Зінкевич.

Зазначимо, що із 2014 року трамвайне депо № 2 проводить тільки капітальний і середній ремонт трамваїв в окремому цеху, також тут перебувають на відстою несправні трамвайні вагони. Всі справні трамваї обслуговуються у трамвайному депо № 1 на вулиці Городоцькій, 185, де паралельно працюють Вагоноремонтні майстерні. Цех капітального ремонту трамвайного депо № 2 споруджений іще на початку ХХ століття за проектом Яна-Антонія Богуцького – видатного інженера і будівельника. Отож, ця споруда мала б отримати статус пам’ятки промислової архітектури.

Профілакторій трамвайного депо №2 збудований у 1970-ті роки під час реконструкції депо. Через низку причин уже на початку 2010-х років ця споруда потребувала капітальної реконструкції, відповідно був розроблений проект такої реконструкції. Фінансувати оновлення профілакторію погодився Європейський банк реконструкції та розвитку, який виділив на це кредитні кошти, але із низки причин модернізація затягнулася.

Фото – Ігор Зінкевич

comments powered by HyperComments