Помер батько Героя України Василя Сліпака Ярослав

Неділя, 31 січня 2021, 14:40
Співчуття із приводу смерті батька відомого оперного співака, борця за незалежність України Василя Сліпака висловило керівництво міста Львова
Помер батько Героя України Василя Сліпака Ярослав

Сьогодні, 31 січня 2021 року помер батько відомого оперного співака, захисника незалежності нашої держави, Героя України Василя Сліпака Ярослав. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Повідомляється, що Ярославу Володимировичу Сліпаку минулого тижня виповнилось 80 років. Він був спеціалістом виробничого підрозділу. У покійного залишилась дружина Надія Василівна та старший син Орест.

«Велика втрата для родини, друзів, для дружини та сина. Щирі співчуття і велика вдячність за стійку і справжню позицію щодо своєї країни. Бо тільки тверда духом людина могла виховати справжнього Героя. Ми у спільній молитві з родиною Сліпаків», – зазначив мер міста Львова Андрій Садовий.

Зазначимо, що син пана Ярослава – Василь Сліпак народився у Львові в 1974 році. У 1997 році закінчив навчання у Львівській національній музичній академії імені Лисенка. Іще в шкільні роки співав у хорі «Дударик». У студентські роки брав участь у багатьох фестивалях класичної музики. У 1997 році Василь Сліпак успішно подолав випробовування до складу Паризької національної опери. У 2008 році український співак провів великий сольний тур Європою.

У 2004 році Василь Сліпак брав участь у Помаранчевій революції, а у 2013-14 рр. – в Революції Гідності. Уперше поїхав на війну на Сході України у травні 2015 року, вдруге – восени 2015 року. Загинув 29 червня 2016 року в бою біля селища Луганського Бахмутського району на Донеччині.

comments powered by HyperComments