Минулого року «Львівавтодор» заробив на паркуванні 16 мільйонів гривень

Субота, 30 січня 2021, 09:32
Підприємство надає послуги паркування на 48 майданчиках де загалом є 1253 паркомісця
Минулого року «Львівавтодор» заробив на паркуванні 16 мільйонів гривень

У 2020 році ЛКП «Львівавтодор» отримало дохід від оплати послуг паркування автомобілів в розмірі 16 мільйонів гривень. Це на 4 мільйони гривень менше, а ніж початково планувалося. За словами керівниці ЛКП «Львівавтодор» Оксани Єстеферової, доходи від оплати паркування виявилися меншими за планові через епідемію коронавірусу.

Під час свого публічного звіту керівниця ЛКП «Львівавтодор» зазначила, що підприємство надає послуги паркування на 48 майданчиках із загальною кількістю паркомісць 1253. В тому числі підприємство має два спеціально облаштовані закриті майданчики у І зоні паркування (біля «Вернісажу і на вулиці Валовій) де загалом є 151 паркомісце із вартістю паркування 30 гривень за годину. Іще три майданчики у І зоні відкриті – на площі Адама Міцкевича, вулиці Підвальній та вулиці Гавришкевича – тут загалом 64 паркомісця із вартістю паркування 20 гривень за годину.

У ІІ зоні паркування є загалом 31 майданчик із 677 паркомісцем, тут вартість години паркування становить 15 гривень. У ІІІ паркувальній зоні є 178 паркомісць на 6 майданчиках. Тут вартість паркування 10 гривень за годину. В ІV паркувальній зоні є 3 майданчики на 168 паркомісць, вартість паркування – 5 гривень на годину. Також ЛКП «Львівавтодор» експлуатує 3 паркувальні майданчики для туристичного автотранспорту на 15 паркомісць вартістю 80 грн/год.

«Паркування — це основна стаття доходу нашого підприємства. Розраховуватися за паркування можна різними способами — як готівкою, так і з допомогою різних електронних сервісів. Торік ми заробили на паркуванні майже 16 млн грн, при плані 20 млн грн. Причина недоотримання згідно з планом — коронавірус», – розповіла Оксана Єстеферова.

Також керівниця «Львівавтодору» поділилася планами на створення нових паркомісць для платного паркування. Так у березні 2021 року «Львівавтодор» планує відкрити іще 2 паркувальні майданчики. Майданчик на вулиці Крехівській буде мати 23 паркомісця у ІІІ зоні паркування, вартість години паркування тут становитиме 10 грн. Майданчик на проспекті Чорновола, 65 розташований у ІV зоні паркування, тут вартість паркування – 5 гривень на годину.

Зазначимо, що загалом у 2020 році ЛКП «Львівавтодор» отримало дохід в 33,532 мільйони гривень. Витрати підприємства становили 48,255 мільйонів гривень. Презентацію про діяльність ЛКП «Львівавтодор» у 2020 році можна переглянути за посиланням.

comments powered by HyperComments