У Львові триває реконструкція вулиці Степана Бандери – замінюють водогін та каналізаційний колектор (ФОТО_

Понеділок, 25 січня 2021, 14:32
Сьогодні «будівельний майданчик» на вулиці Степана Бандери відвідав мер Львова Андрій Садовий
У Львові триває реконструкція вулиці Степана Бандери – замінюють водогін та каналізаційний колектор (ФОТО_

Не дивлячись на зимову пору, у Львові триває реконструкція вулиці Степана Бандери. Цю реконструкцію на замовлення ЛКП «Львівавтодор» проводить турецька компанія «Онур Конструкціон Інтернешнл». Зараз тут тривають роботи по заміні каналізаційного колектора і водогону. Загалом реконструкція вулиці Степана Бандери від вулиці Генерала Чупринки до вулиці Городоцької обійдеться майже 210 мільйонів гривень за ділянку довжиною 1,05 кілометрів. Про це пише прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні, 25 січня 2021 року будівельний майданчик на вулиці Степана Бандери відвідав міський голова Львова Андрій Садовий.

«Незважаючи на те, що падає сніг і ми маємо 25 січня, роботи йдуть повним темпом. Маємо 50 робітників, 20 одиниць техніки. Станом на сьогодні фактично водогоном ми дійшли до вул. Антоновича. Колектор вже проклали до вул. Коновальця. Зараз також вже стелять бруківку. Бруківка вся збережена. Підрядна організація чітко моніторить погодні умови, що і в яку погоду можна робити. Прокладання колектора взимку – це набагато безпечніше, ніж влітку.

Ділянка, яка у нас у роботі, а це 1 км, від вул. Городоцької до вул. Чупринки, по прогнозах від підрядника буде виконана до кінця серпня. Йдемо чергами. Робота складна, звертаємо увагу на дерева, щоб їх не пошкодити. На цьому тижні буде окрема нарада управління екології з підрядником», –сказав мер Львова Андрій Садовий.

За словами Оксани Єстеферової, директорки ЛКП «Львівавтодор», на ділянці від вул. Чупринки до вул. Антоновича ТзОВ «Онур» вже влаштував 586,5 м водопроводу діаметром 225 мм, 368 м каналізаційного колектору діаметром 1200 мм., замощено бруківкою ділянку площею 680 кв. метрів, проведено монтаж колії - 200 м, і монтаж плит ПК – 142 шт довжиною 3,5 м і 22 шт довжиною 1,7 м.

«Найбільш складні з інженерного погляду роботи — це заміна каналізаційної мережі, зокрема будівництво каналізаційного колектора діаметром 1200 мм. Вже замінено більше 360 м колектора, і на першій ділянці - від вул. Чупринки до вул. Архітекторська, кладуть трамвайні плити і колію»,  –повідомила Оксана Єстеферова, директорка ЛКП «Львівавтодор».

Як відзначив Віктор Онищук, інженер інженерних мереж ТзОВ «Онур», демонтована бруківка зберігається на будівельному майданчику в межах закритої ділянки робіт. Вся проїзна частина вул. Степана Бандери буде у бруківці, тобто так як вона історично виглядала. Велодоріжки будуть в асфальті.

Фото - Роман Балук, прес-служба Львівської міськради.

comments powered by HyperComments