Як львів'яни купалися на Водохреща в озері Горіхового Гаю (ФОТО)

Валерій ШМАКОВ  |  Вівторок, 19 січня 2021, 21:29
Незважаючи на морози, снігопад і карантин, сотні людей взяли участь у йорданських купаннях на озері в парку Горіховий Гай у Львові.
Як львів'яни купалися на Водохреща в озері Горіхового Гаю (ФОТО)

У звязку з пандемією в парку цьогоріч не стали проводити масовий захід та облаштовувати місце для купання. Також на озері не чергували медики та рятувальники, не було зон обігріву та роздягалень.

Та охочих занкритися у крижану воду це не зупинило. Серед пірнальників в ополонку було чимало жінок, а дехто купався цілими сім'ями з малими дітьми. На березі зігрівались гарячими напоями.

Тим часом, озеро на Погулянці сьогодні під охороною. А відчайдухів, які наважилися на купання у десятиградусний мороз, прогнали з локації.

Загальноміське освячення води у Львові минуло камерно, а всі охочі мали змогу протягом дня прийти на площу Ринок та набрати свяченої води.

Довідка:

У четвер, 19-го січня, християни східного обряду відзначають Йордан, або Водохреща - третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу. У цей день за традицією люди пірнають у ополонки, щоб бути здоровими увесь рік і відновити духовні сили.

Водночас, як нещодавно заявили у ПЦУ, пірнання в ополонку на Водохреще не змиває гріхів.

comments powered by HyperComments