У всіх громадах Львівщині будуть свої Центри надання адмінпослуг

Понеділок, 18 січня 2021, 17:02
Як кажуть у обласному Департаменті економічної політики, це є наслідком внесення змін у відповідний Закон України
У всіх громадах Львівщині будуть свої Центри надання адмінпослуг

29 листопада 2020 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації мережі та функціонування центрів надання адміністративних послуг та удосконалення доступу до адміністративних послуг, які надаються в електронній формі». Цей закон вніс суттєві зміни в організацію надання адміністративних послуг. Про це говорять у Департаменті економічної політики Львівської ОДА.

Відповідно до цього закону, Центри надання адміністративних послуг утворюються:

- Київською, Севастопольською міською, районною у місті Києві, Севастополі державною адміністрацією;

- міською, селищною, сільською радою.

Відповідно до прикінцевих і перехідних положень згаданого Закону України, Центри надання адміністративних послуг мають з’явитися:

- до 1 січня 2020 року у всіх населених пунктах, які станом на 1 січня 2020 року були адміністративними центрами районів;

- до 1 січня 2023 року – у населених пунктах, що представляють інтереси ОТГ із населенням понад 10 тисяч мешканців;

- до 1 січня 2024 року ЦНАПи мають появитися у населених пунктах, які представляють інтереси ОТГ із насленням менше 10 тисяч мешканців.

«Адміністративні послуги є важливим елементом реформи децентралізації, адже органи місцевого самоврядування отримують додаткові повноваження щодо їх надання. Для населення ж зручніше отримати ту чи іншу послугу у своїй громаді ніж їхати в районний центр», – зазначили у обласному Департаменті економічної політики і зазначили, що надзвичайно важливо, упродовж перехідного періоду не допустити погіршення для громадян та бізнесу доступу до адміністративних послуг.

Отож, у Львівській ОДА рекомендують міським, сільським та селищним радам скористатися інструкцією «Як створити ЦНАП?», яка підготовлена командою Мінцифри спільно з проєктом SURGe, що фінансується урядом Канади, впроваджується «Alinea International». Інформаційний матеріал доступний за цим посиланням.

comments powered by HyperComments