У Львові вздовж трамвайної лінії «трійки» облаштували трамвайні зупинки (ФОТО)

Понеділок, 11 січня 2021, 16:40
Благоустрій зупинок вздовж трамвайної лінії по вулицям Сахарова та Княгині Ольги ініціював депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич
У Львові вздовж трамвайної лінії «трійки» облаштували трамвайні зупинки (ФОТО)

Восени 2018 року по трамвайному маршруту № 3 у місті Львові почали курсувати трамвайні вагони «Tatra KT4DM», які ЛКП «Львівелектротранс» придбало у Берліні.

«Хоча вагони із Берліна і мають вік понад 30 років, за своїм виглядом і комфортом вони майже як нові, хіба що високопідлогові. Після появи цих трамваїв на третьому трамвайному маршруті Львова став особливо очевидним жалюгідний стан трамвайних зупинок, які були влаштовані іще в кінці 1980-х років перед пуском трамвайної лінії. Отож, я звернувся до керівництва міста із проханням провести облаштування трамвайних зупинок вздовж виділених колій на вулицях Сахарова і Княгині Ольги відповідно до сучасних стандартів. Зокрема я запропонував за рахунок старопридатних матеріалів, які залишилися після попередніх реконструкцій вулиць, облаштувати на трамвайних зупинках посадкові платформи відповідної висоти, щоб маломобільним пасажирам було зручніше здійснювати посадку, а водночас ці платформи мали б відповідати параметрам трамваїв, які експлуатуються у Львові», – розповідає Ігор Зінкевич, який зараз очолює постійну «транспортну» комісію у Львівській міськраді.

Депутат каже, що силами ЛКП «Львівелектротранс» уже облаштовано посадковими платформами шість зупинок вздовж траси трамвайного маршруту № 3 по вулицям Княгині Ольги та Сахарова. На зупинках також встановлено павільйони-почекальні для пасажирів.

«Хочу подякувати керівництву ЛКП «Львівелектротранс», зокрема керівнику Андрієві Свищо та головному інженеру Володимиру Коваліву за те, що відреагували на моє депутатське звернення, щодо благоустрою трамвайних зупинок на вулицях Сахарова і Княгині Ольги. Хоча цей район і не мій округ, але буду і далі реагувати на звершення мешканців міста, у якому б районі міста Львова чи в населеному пункті Львівської ОТГ вони не проживали», – зазначає Ігор Зінкевич.

Зауважимо, що керівник ЛКП «Львівелектротранс» Андрій Свищо розповів про те, що у планах підприємства встановити іще 4 павільйони для очікування трамваїв пасажирами (зокрема – на площі Соборній та на зупинці «вул. Горбачевського» і провести благоустрій іще низки трамвайних зупинок.

«Всі платформи облаштовуються відповідно до вимог ДБН та дизайну зупинок громадського транспорту, затвердженого рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради.

На кожній платформі встановлені стаціонарні урни, облаштовано понижені заїзди з тактильною плиткою для зручності маломобільних груп населення. Окрім цього, на платформах облаштовані сучасні павільйони з навісами та місцями для очікування трамваю. Павільйони виготовляємо і монтуємо власними силами», – розповів Андрій Свищо, керівник ЛКП «Львівелектротранс».

 

comments powered by HyperComments