Біда у Львові: забудовник руйнує місто

Вівторок, 29 грудня 2020, 10:46
Забудовник "Інтегралбуд" із замовникоми "Патріаком" руйнують місто, і зокрема, будинок по вулиці Золотій, 12.
Біда у Львові: забудовник руйнує місто

Про це від імені мешканців будинку написав до редакції "Варти" Олег Дзюра:

"У жовтні 2019 року "Інтегралбуд" із замовникоми "Патріаком" почали руйнувати схил в 15 метрах перед нашим будинком, який знаходиться за адресою м. Львів, вул. Золота 12. Вони розкопали схил на глибину трьох поверхів будинку і почали бурити скважини під палі. За 10 місяців такої роботи наш старий будинок не витримав і по несущим стінам, по стінам в квартирах пішли тріщини і не маленьки, а конкретні тріщини, які прогресують. На тріщинах були встановлені маяки, які так само дали тріщини. Далі 10 місяців, на відстані 15м від наших вікон працювала тяжка техніка, а саме бурова установка, яка струшувала наш будинок як при землетрусі, про що є відео і фото докази, - пише Олег Дзюра. - Є докази, як тріщин не було і як вони з'явилися від такого відношення "Інтергалбуду" до сусіднього будинку, який знаходився в аварійному стані ще до початку будівництва".

Мешканці будинку своїм коштом замовили незалежну експертизу, в якій позначено, що будинок отримав пошкодження частково від руйнівної роботи забудовників, від вибухових робіт, які "Патріаком" влаштовував, руйнуючи "Мехсклозавод".  Незалежна експертиза зробила висновок, що будинок не придатний до експлуатації і пошкоджений саме забудовниками.

"У відповідь забудовники зробили свою експертизу про стан будинку, в який написано, що будинок 60 років змивали хвилі цунамі від Львівських дощів, що грунт під будинком розмила дощова вода. Тільки от будинок стоїть на схилі (ухил 12%),  і вода не встигає навіть вбратися хоча б на 20 см в глиб, - пише Олег Дзюра. - Незважаючи на висновки незалежної експертизи, в якій описано, що будинок лопається внаслідок діяльності забудовника, "Інтергалбуд" продовжує далі виконувати потужні роботи в 17 метрах від старої "хрущовки", якій 60 років і вона розвалюється від тих робіт. До речі,  мешканці вул. Золота помітили як пішла нова тріщина на дорозі, яку недавно відремонтували. Переконані, що це все - через руйнування схилу".

Як стверджують мешканці, ніхто не реагує і нічого не робить. Просто тягнуть час, щоб поставили новий будинок, а потім "заднім числом" його оформити, як і зроблені всі будинки ЖК "Семицвіт", що на вул Шевченка 60. А зараз забудовують схил і по вулиці Золота 12 і руйнують старий будинок.

Також чоловік відзначає, що влада не реагує на звернення мешканців. Вони бояться повторення трагедії у Дрогобичі, коли там від аналогічних робіт обвалився будинок.

"Чому, зруйнувавши будинок на вулиці Хімічна, людям дали інші квартири? А чим ми гірше, хоча наші тріщини набагато більші, ніж на Хімічній?" - риторично питають мешканці будинку на вул. Золота, 12.

 

comments powered by HyperComments