У «Львівелектротрансі» визнали, що дві третини трамваїв «Електрон» не покидає депо

П'ятниця, 25 грудня 2020, 14:30
За словами керівника ЛКП «Львівелектротранс» Андрія Свищо, чотири трамвая «Електрон» проходять плановий середній ремонт, а іще два – зупинені внаслідок ДТП. Загалом в місті 9 трамваїв «Електрон»
У «Львівелектротрансі» визнали, що дві третини трамваїв «Електрон» не покидає депо

Відомий транспортний блогер киянин Олег Васильєв на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук» повідомив про те, що у Львові більшість низькопідлогових трамваїв «Електрон», які придбані у 2013-16 роках, не виходить на маршрути, а із різних причин простоює у трамвайному депо.

«Доїздилися. Із наявних у Львові дев'яти трамваїв «Електрон» вісім стоять у депо під парканом. За різними даними частина вагонів мають ушкодження після ДТП, інші очікують технічного огляду вже тривалий час. Про те, що львівське трамвайне господарство скотилося за своєю якістю нижче плінтуса, кажуть вже давно. Рухомий склад не проходить належного ремонту, на маршрути випускають несправні вагони, які потім створюють затори на лінії. Все тримається на чесному слові і на хресному знаменні, яким зазвичай проводжають у рейс кожен трамвай», – написав Олег Васильєв у середу 23 грудня ввечері.

На критичний пост транспортного блогера із Києва зреагували у прес-службі Львівської міськради – на офіційному сайті ЛМР з’явився матеріал «Оновлення рухомого складу – це пріоритетний напрямок ЛКП «Львівелектротранс». У цьому матеріалі керівник ЛКП «Львівелектротранс» Андрій Свищо розповів зокрема про ситуацію із трамваями «Електрон». Навіть за словами керівника електротранспортного підприємства ситуація із низькопідлоговими трамваями вітчизняного виробництва не дуже «райдужна»: За словами пана Свищо, шість із дев’яти низькопідлогових трамваїв «Електрон» не виходять на лінію.

«Щодо низькопідлогових трамваїв «Електрон», що були закуплені та експлуатуються нашим підприємством, то станом на сьогодні, згідно регламентів обслуговування, 4 трамвайні вагони зупинені на середній ремонт, тому згідно виробничих планів завершимо ремонтні роботи до 31 січня 2021 року. Два трамвайні вагони знаходяться в депо з причини ДТП, що трапилася не з вини підприємства, які плануємо відновити до 28 грудня 2020 року», – розповів керманич ЛКП «Львівелектротрансу».

Що ж до кількості електротранспорту, то за словами Андрія Свищо, щодня на лінію у Львові виїздить 86 трамваїв і 69 тролейбусів. Зазначимо, що загалом на балансі ЛКП «Львівелектротранс» знаходиться 132 одиниці пасажирських трамвайних вагонів «Tatra» та «Електрон», тобто експлуатується тільки 65,15% від наявного парку трамваїв. Щодо тролейбусів, то на балансі ЛКП «Львівелектротранс» перебуває 118 пасажирських тролейбусів різних моделей, а в експлуатації – 58,47% від наявного рухомого складу.

Зазначимо, що блогер Олег Васильєв має рацію і щодо ремонту електротранспорту. Керівник ЛКП «Львівелектротранс» Андрій Свищо каже, що протягом останнього року проведено ремонти лише 9 тролейбусів (із них: капітально-відновлювальний ремонт – 3 тролейбуси; капремонт – 1 тролейбус; середній ремонти – 5 тролейбусів). Також відремонтовано 23 трамваї – 16 вагонів – капітальним ремонтом, а 7 – середнім.

На фото – трамвай «Електрон» на площі Ринок. Джерело – прес-служба ЛМР.

comments powered by HyperComments