У Львівській міськраді 8-го скликання працюватиме 12 постійних депутатських комісій

Середа, 23 грудня 2020, 14:47
Ухвалу «Про затвердження структури та персонального складу постійних комісій Львівської міської ради 8-го скликання» було прийнято під час сьогоднішнього засідання сесії
У Львівській міськраді 8-го скликання працюватиме 12 постійних депутатських комісій

Сьогодні депутати 8-го скликання Львівської міської ради визначилися із кількістю і особовим складом постійних депутатських комісій. Їх буде загалом 12. Постійні комісії – це органи ради, які обираються із числе депутатів, для вивчення, попереднього розгляду і підготовки питань, які належать до відання Львівської міської ради. Крім того, постійні депутатські комісії здійснюють контроль за виконанням рішень ради та її виконавчого комітету. Керівництво постійних депутатських комісій обирається радою на строк її повноважень.

Відповідно до ухвали Львівської міськради «Про затвердження структури та персонального складу постійних комісій Львівської міської ради 8-го скликання» будуть працювати такі постійні комісії:

- комунального майна, ресурсів та історичного середовища;

- міської інфраструктури, інженерного та житлового господарства;

- землекористування та агломерації;

- архітектури, містобудування та розвитку територій;

- фінансів та планування бюджету;

- екології, природокористування та енергозбереження;

- культури, молоді, спорту та зовнішніх зв'язків;

- освіти і науки;

- підприємництва, інвестицій, цифрової трансформації та спадщини;

- законності, депутатської діяльності, свободи слова та безпеки;

- транспорту, зв'язку та міської мобільності;

- охорони здоров'я та соціального захисту.

Із 12 постійних депутатських комісій 4 комісії очолили представники фракції «Європейська Солідарність», по 3 – представники «Самопомочі» і «Варти». Представники «Свободи» не очолили жодної із постійних комісій.

Комісію комунального майна ресурсів та історичного середовища очолив депутат від «Європейської Солідарності» Сергій Ярославович Івах. Його заступником став Андрій Олександрович Москаленко («Самопоміч»), який нині займає посаду заступника міського голови Львова із питань розвитку. Секретар комісії - Гринишин Володимир Іванович від ВО «Свобода». Членкинею комісії також є Пелех Олена Зінонівна, яка представляє «Європейську Солідарність».

Депутат від «Самомопомочі» Андрій Володимирович Шевців став керівником комісії міської інфраструктури, інженерного та житлового господарства. Заступником Шевціва є теж представник «Самопомочі» - Юрій Олегович Лукашевський, який очолює управління «Секретаріат ради». Секретарем комісії є Рудницький Іван Іванович від «Європейської Солідарності». Членами комісії є іще два депутат від «ЄС»: Доскіч Остап Юрійович – він очолював аналогічну комісію в попередньому скликанні та Дуда Роман Ігорович

Очільником постійної комісії землекористування та агломерації став Гаразд Володимир Петрович, який представляє фракцію «Голосу». Його заступник - Мельничук Любомир Анатолійович – представник ВО «Свобода». Секретар комісії – Моравецький Юрій Васильович представляє «ЄС». До складу комісії увійшли також депутати Зубрицька Богдана Іванівна («Самопоміч»), Ворко Тарас Ігорович («Варта»), Грицевич Роман Євгенович та Дідух Михайло Олексійович (обидва – «ЄС»).

Комісію архітектури, містобудування та розвитку територій очолив Олексій Романович Різник – представник «ЄС», його заступником є Юрій Анатолійович Мартинюк від «Варти», а секретарем – Андріян Юрійович Гутник від ВО «Свобода». До складу комісії увійшло іще два депутата від «ЄС»: Бербека Назарій Володимирович та Доскіч Віктор Вікторович, представниця «Самопомочі» Давидович Любов Павлівна і Дячишин Андрій Богданович від «Голосу».

Комісію фінансів та планування бюджету очолила представниця «Варти» Наталія Володимирівна Шелестак. Її заступником став Віталій Іванович Троць від «Голосу». Секретар комісії – Гринів Юрій Олексійович від «Європейської Солідарності». До складу цієї комісії також увійшли три представники «Самопомочі»: Василишин Олег Михайлович, Довжик Вікторія Вікторівна та Федишин Роман Степанович; три представники «Європейської Солідарності»: Посипанко Ольга Іванівна, Гой Володимир Богданович  Шевченко Тетяна Григорівна, а також Кошулинський Руслан Володимирович від ВО «Свобода».

Постійну комісію екології, природокористування та енергозбереження очолює Лучишин Володимир Станіславович від «Самопомочі», а його заступницею є Чижишин Марія Анатоліївна від «Голосу». Секретарем комісії є представниця політична партія «Європейська солідарність» Окряк Анастасія Ізидорівна.

Комісію культури молоді, спорту та зовнішніх зв’язків очолила Мелесова-Вальчак Лейла Магомедівна, яка представляє «Європейську солідарність». Хомчин Юлія Володимирівна – депутатка від «Самопомочі» стала заступницею голови комісії. Секретар комісії – Курочка Андрій Мирославович представляє партію «Голос». Також членом комісії є Петро Адамик від «ЄС».

Комісію освіти і науки очолила представниця «Голосу» Христенко Вікторія Вікторівна, а її заступницею стала Васюта Неля Мирославівна, що представляє «Варту». Секретарем комісії є Сомик Наталія Петрівна від «ЄС», а членом – Закалюк Андрій Євгенович від «Самопомочі».

Депутатка ЛМР від «Самопомочі» Оксана Вікторівна Динік є головою комісії підприємництва, інвестицій, цифрової трансформації та спадщини. Заступником голови цієї комісії став Марусяк Володимир Ярославович від «ЄС», а секретарем Орест Орестович Печенко від «Варти».  Також членом комісії є депутат від «Голосу» Возняк Олекса Орестович.

Постійну комісію законності, депутатської діяльності, свободи слова і безпеки очолила депутатка від «Євроопейської Солідарності» Уляна Ігорівна Пак. Заступником її є Мельник Юрій Миколайович від «Самопомочі». Секретарем комісії став Андрій Ярославович Тягнибок – представник ВО «Свобода».

Комісію транспорту, зв’язку та міської мобільності очолив заступник голови фракції «Варта», лідер ГО «Варта1» Зінкевич Ігор Володимирович.  Його заступником став Стець Андрій Романович від фракції «Самопоміч», а секретарем комісії – Лесик Володимир Любомирович від «Європейської Солідарності».

Комісію охорони здоров’я та соціального захисту очолив теж представник «Варти» Валерій Миколайович Веремчук. Його заступником став Гнат Ігорович Герич – представник «Самопомочі». Секретарем комісії обрано Пасевич Олену Вікторівну, представницю «Європейської Солідарності». Членами комісії стало 3 депутати від «Європейської Солідарності»: Кузик Євген Станіславович, Ломага Юрій Томашович та Маруняк Оксана Іванівна, два депутати від «Самопомочі»: Бойко Євген Теодозійович та Колесник Дмитро Євгенович й представник «Голосу» Шолтис Ігор Вікторович.

comments powered by HyperComments