Свободівець Маркіян Лопачак обраний секретарем Львівської міської ради

Середа, 23 грудня 2020, 12:26
Кандидатуру Маркіяна Лопачака підтримав 41 із 58 депутатів ЛМР, які взяли участь у голосуванні
Свободівець Маркіян Лопачак обраний секретарем Львівської міської ради

Львівська міська рада сьогодні, 23 грудня під час пленарного засідання сесії обрала секретаря. Ним став депутат від фракції партії «Всеукраїнське об’єднання «Свобода» Маркіян Лопачак. Кандидатуру Лопачака підтримав 41 із 58 депутатів, які взяли участь у голосуванні. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Нагадаємо, що кандидатуру Маркіяна Лопачака на посаду секретаря Львівської міськради запропонувало три фракції – «Європейська Солідарність», «Варта» та «Свобода», які підписали між собою меморандум про співпрацю. За законом, кандидатуру на секретаря міськради пропонує міський голова. Андрій Садовий погодився із запропонованою кандидатурою.

«Законодавство прописало все чітко, що міський голова подає кандидатуру на секретаря. І я перед тим публічно звернувся до найбільшої фракції «Європейська солідарність», щоб вони подали мені свою пропозицію. І вони після дебатів подали мені пропозицію Маркіяна Лопачака, і я вніс цю кандидатуру на голосування депутатського залу.

Тобто по законодавству міський голова дає пропозицію, і якщо вона підтримується, тоді добре. А якщо нема достатньо голосів, тоді наступний крок – депутати мають подати мені 33 підписи на іншого кандидата», – зазначив мер Львова Андрій Садовий.

Для обрання секретаря Львівської міськради провели таємне голосування. Із 58 депутатів, які взяли участь у голосуванні, 41 проголосував «ЗА» кандидатуру Лопачака, 5 депутатів голосувало «ПРОТИ» і 12 утрималося.

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», секретар ради працює в раді на постійній основі і обирається міською радою з числа її депутатів на строк повноважень ради за пропозицією міського голови.

Зазначимо, що Маркіян Романович Лопачак народився 10 червня 1980 року в місті Львові. Першу вищу освіту в 1999 – 2004 роках здобув у Львівському державному університеті фізичної культури за фахом «Реабілітація». Другу вищу освіту в 2004 – 2007 роках отримав у Львівській державній фінансовій академії за спеціальністю «Фінанси».

У 2004 – 2007 році працював вчителем фізкультури у школі Св. Софії. У 2007 – 2008 році – заступник директора ТзОВ «Оптика-3», 2008 – 2012 рік – працює менеджером із логістики у ТзОВ «Галмод». Із 2011 по 2014 р. – фізична особа-підприємець.

Маркіян Лопачак є членом ВО «Свобода» із 1998 року. Вперше обраний депутатом Львівської міськради у 2006 році. 25 березня 2014 року став народним депутатом України, член фракції ВО «Свобода», працював у комітеті Верховної Ради із правової політики.

Маркіян Лопачак має військове звання старшого сержанта. На початку 2015 року отримав повістку до воєнкомату в часі четвертої хвилі першого етапу мобілізації та був мобілізований до лав Збройних Сил України. Є учасником комбатантського об'єднання «Легіон Свободи».

comments powered by HyperComments