Дві лікарні Львова отримали сучасне медичне обладнання

Середа, 16 грудня 2020, 13:04
Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги отримала комп’ютерний томограф, а міська дитяча лікарня на вулиці Пилипа Орлика – портативний УЗД-апарат експертного класу
Дві лікарні Львова отримали сучасне медичне обладнання

Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова, що на вулиці Миколайчука, першою отримала комп’ютерний томограф. Про це повідомили в обласному Департаменті охорони здоров’я, пише прес-служба Львівської ОДА.

Комп’ютерний томограф для львівської міської лікарні швидкої медичної допомоги придбано в рамках програми «Велике будівництво», яка передбачає реконструкцію приймальних відділень лікувальних закладів і їх забезпечення новою медичною технікою. Комп’ютерний томограф прибув до лікарні на Миколайчука уже сьогодні, 16 грудня.

«Загалом на Львівщину згідно із розподілом на усі роботи виділено 72 млн. грн. Після усіх робіт Міністерство охорони здоров’я закупить необхідне медичне обладнання. На цю мету Львівщина отримає 69,4 млн. грн. Приємно, що перша поставка уже відбулась. До кінця року подібне обладнання отримають ще чотири опорні лікарні», – розповів «губернатор» Львівщини Максим Козицький.

Портативний УЗД-апарат експертного класу був придбаний Міською дитячою клінічною лікарнею, що на вулиці Пилипа Орлика. Його будуть використовувати для ультразвукової діагностики у діток, які з певних причин не можуть бути транспортовані для проведення УЗД-обстеження за межі відділення госпіталізації. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 «Подарунок до Дня святого Миколая діткам дитячої лікарні на Орлика зробив і колектив нашого медзакладу. За кошти, зароблені у 2020 році, придбано портативний ультразвуковий діагностичний апарат експертного класу GE Versana Active», – зазначив керівник міської дитячої лікарні Дмитро Квіт.

Переваги цього апарата в тому, що він дозволяє проводити невідкладне, кваліфіковане УЗД-дослідження (нейросонографія, УЗД внутрішніх органів, нирок, серця, судин) діткам, які перебувають на дихальній підтримці, отримують інтенсивну терапію, іммобілізовані чи з інших причин не можуть бути транспортовані для проведення УЗД. Також завдяки апарату можна проводити інтраопераційні дослідження.

Апарат має 5 датчиків, які дозволяють проводити УЗД-обстеження діткам усіх вікових груп (від народження до 18 років), а також є можливість архівувати УЗД-зображення, що дає можливість проводити динамічну оцінку стану пацієнта і додаткові розрахунки.

Загалом, цей УЗД-апарат має доволі широкий спектр застосування: абдомінальні дослідження, кардіологія, акушерство і гінекологія, неврологія, урологія, травматологія і ортопедія, ендокринологія, ангіологія, поверхнево розташовані органи і тканини, онкологія, інтраопераційні дослідження.

 

comments powered by HyperComments