Ремонт автодороги Бориня – Боберка на Львівщині продовжать у наступному році

Субота, 5 грудня 2020, 14:15
У 2020 році відремонтували 5 кілометрів місцевої автодороги із запланованих 10
Ремонт автодороги Бориня – Боберка на Львівщині продовжать у наступному році

Весною 2021 року на автодорозі Бориня – Боберка продовжать ремонтні роботи. Про це повідомив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко. На даний час дорожники зараз проводять земляні роботи: влаштовують канали для відводу дощової води, прокладають дренажну систему та укріплюють узбіччя.

«Дорожники працюють безперервно, аби до морозів завершити всі підготовчі роботи на дорозі в гірському регіоні, що стоїть на складних грунтах.

Загальна протяжність автошляху – 30 кілометрів. Вартість ремонту – 420 млн гривень. 

На цей рік нам командно вдалось залучити з держдорфонду на ремонт 90 мільйонів гривень. Використали майже половину. Решта сума є перехідною на наступний рік. Окрім того, ставимо ціль – залучити додатковий фінансовий ресурс, щоб відремонтувати повністю цю дорогу. Ремонт автошляхів в гірській місцевості пришвидшить економічний розвиток краю, збільшаться туристичні потоки, а це сприятиме залученню інвестицій та створенню нових робочих місць», – зазначив Юрій Бучко. 

Підрядником, який проводить ремонтні роботи на автодорозі Бориня – Боберка є турецька компанія «ОНУР КОНСТРУКЦІОН ІНТЕРНЕШНЛ».

Зазначимо, що автодорога Бориня – Боберка входить до т.зв. «Малого карпатського кола»: наприкінці минулого року три області: Закарпатська, Івано-Франківська та Львівська підписали Меморандум про співпрацю у межах проєкту «Мале Карпатське коло».

Проект «Мале Карпатське коло» передусім, він спрямований на розкриття туристичного потенціалу Карпатського регіону, покращення інфраструктурної доступності: будівництво нових доріг, велодоріжок, пішохідних стежок.

Зараз завершується ремонт іще двох автодоріг Малого Карпатського кола – Славське – Хащованя і Славське – Вигода у Сколівському районі на Львівщині. Ці дороги у майбутньому мають поєднати Львівську і Закарпатську області.

 

comments powered by HyperComments