У Львові п’ять найбільших тролейбусів стоять нерухомо в депо

Четвер, 3 грудня 2020, 11:02
В той же час містяни скаржаться, що на маршрути виходить занадто мало громадського транспорту
У Львові п’ять найбільших тролейбусів стоять нерухомо в депо

У Львові на території тролейбусного депо ЛКП «Львівелектротранс» із весни простоюють п’ять найбільших тролейбусів міста – це т.зв. «гармошки» – двосекційні чеські тролейбуси моделі «Skoda 15Tr», які працюють у Львові із 2013-14 років. «Гармошки» відсторонили від експлуатації у зв’язку із суворим карантином, введеним весною цього року, коли, нагадаємо, у салоні транспортного засобу не повинно було перебувати більше 10 людей та постачанням нових тролейбусів «Електрон».

Після послаблення карантинних обмежень, коли уряд дозволив перевозити у салоні стільки пасажирів, скільки є місць для сидіння, «гармошки» не повернули на лінію, хоча до карантину вони обслуговували тролейбусні маршрути із найбільшими пасажиропотоками.

Довідково: Тролейбуси моделі «Skoda 15Tr» ЛКП «Львівелектротранс» придбало на тендері, який було проведено у 2012-3 роках. Загалом місто мало отримати 10 тролейбусів цієї моделі, проте отримало лише 6 – у «Львівелектротрансу» не виявилося коштів, щоб викупити усі законтрактовані тролейбуси. Всі шість тролейбусів – вживані, вони експлуатувалися в містах Чехії. Перед постачанням до Львова вони пройшли ремонт. Один із 6 тролейбусів «Skoda 15Tr» згорів у 2019 році.

comments powered by HyperComments