Заступниця Садового запевняє – Львів готовий до зими

П'ятниця, 27 листопада 2020, 17:16
За словами Ірини Маруняк, віце-мера із питань ЖКГ, піскосуміш є в наявності, техніка готова, отже Львів готовий до зустрічі зими
Заступниця Садового запевняє – Львів готовий до зими

Львів готовий до зими і вся прибиральна техніка переведена в зимовий режим роботи – запевняє заступниця міського голови Львова із питань ЖКГ Ірина Маруняк. З огляну на прогноз про погіршення погодних умов і можливе випадання снігу на цих вихідних, працівники ШРП та управляючих компаній чергуватимуть вночі, техніка до роботи готова, піскосуміш і реагенти для посипання вулиць закуплені. Про це повідомляють у прес-службі Львівської міської ради.

«Ще 17 листопада було прийнято розпорядження міського голови Львова про перехід техніки на зимовий режим роботи. Це означає, що техніка і працівники будуть чергувати вночі і виїжджатимуть для посипання доріг, в разі погіршення погодних умов.

У нас є заготовлено 17 тисяч кубометрів протиожеледних засобів – це піскосуміш, сіль і реагенти. Сіллю будемо посипати магістральні дороги. В середньому по районах визначено 8 – 9 вулиць, які будемо посипати лише сіллю. Внутрішньоквартальні дороги та підйоми будемо посипати піскосумішшю, а реагенти будемо використовувати у центральній, пішохідній частині міста – пл. Ринок, пр. Свободи та ін. Реагенти ми використовували минулого року і будемо застосовувати цього року також.

Також ми перевіряли готовність техніки до роботи – об'їхали всі ШРП, всі управляючі компанії для перевірки наявності інвентарю, піскосуміші для посипання. Машини з піскосумішшю вже є завантажені і можуть оперативно виїжджати. У ШРП ми маємо 138 одиниць техніки. Зокрема, 36 одиниць зараз є в режимі чергування. Так, цієї ночі виїздила техніка в Сихівському районі для огляду чи не підмерзли мости. Адже зараз вночі маємо -2°C і може бути підмерзання.

Щодо працівників, то маємо 2700 двірників. Вони теж попереджені про погіршення погодних умов на вихідних. Тому на вихідних будуть працювати чергові у ШРП, в районних адміністраціях, у департаменті житлового господарства та інфраструктури, і я особисто буду координувати їхню роботу.

Відзначу, із спостережень з власного досвіду, зазвичай сніг починає подати на вихідних. Тому у нас всі попереджені, техніка готова, і ми готові до зустрічі зими», – розповіла Ірина Маруняк.
 

comments powered by HyperComments