Заступник міського голови Львова з розвитку Андрій Москаленко назвав засідання сесії Львівської міськради «переворотом»

Вівторок, 24 листопада 2020, 12:04
Москаленко бідкається, що його шефа депутати фактично усунули від виконання своїх повноважень
Заступник міського голови Львова з розвитку Андрій Москаленко назвав засідання сесії Львівської міськради «переворотом»

Керівники Львівської міської ради, усе кар’єрне сходження яких пов’язане із Андрієм Садовим, бідкаються у соціальних мережах, що частина обраних депутатів Львівської міської ради посміла без волі «шефа» зібратися на перше сесійне засідання відповідно до процедури, яка прописана в законодавстві України. Серед таких чиновників – заступник міського голови Львова із питань розвитку Андрій Москаленко, практично весь трудовий шлях якого – у стінах Ратуші. Свої обурення діями депутатів Москаленко виклав на своїй сторінці в соцмережі «Фейсбук». Публікуємо цей текст.

«Відбулось. Таке у цивілізованому суспільстві називають переворотом. 34 депутати прийшли сьогодні на сесію – «ЄС», «Свобода», Варта».

Сесію нагадаю скликало ТВК за заявою адвокатів Козловського, а тепер депутатів від «ЄС» – Різника та Ломаги.

Голова ТВК привів до присяги депутатів, не привівши до присяги міського голову.

Таке відбувається вперше. І тим самим голова ТВК усунув обраного міського голову від повноважень.

Отож, ми маємо тепер обраного міського голову Андрія Садового. І приведених депутатів, які утворили президію, яка фактично може перебрати на себе повноваження міського голови», – написав Москаленко.

Раніше Москаленко також написав, що подав у поліцію заяву про вчинення кримінального правопорушення членами міської ТВК. Мова йде про прийнятття ними 22 листопада о 23.55 Постанови щодо призначення сесії Львівської міської ради на сьогодні, 24 листопада.

Як уже повідомляла «Справжня Варта», сьогодні о 09:00 розпочалося пленарне засідання новообраної Львівської міської ради, на якому присутні 34 депутати від трьох фракцій – «Європейської Солідарності», ВО «Свобода» та «Варта». Головує на сесії керівник Львівської міської ТВК Ігор Сліпецький. Зауважимо, що депутат попереднього скликання ЛМР від УГП, правник Ігор Дякович вважає, що сьогоднішня сесія Львівської міської ради відбувається у межах правового поля.

comments powered by HyperComments