Більшість «ковідних» пацієнтів, яких евакуювали до львівської лікарні на Топольній, продовжують лікування у госпіталі в Винниках

Неділя, 22 листопада 2020, 10:56
Через нештатну ситуацію із роботою кисневої системи у Львівському обласному госпіталі ветеранів воєн та репресованих імені Юрія Липи, частину кисневозалежних «ковідних» пацієнтів евакуювали до інших лікарень
Більшість «ковідних» пацієнтів, яких евакуювали до львівської лікарні на Топольній, продовжують лікування у госпіталі в Винниках

Львівський обласний госпіталь ветеранів воєн та репресованих імені Юрія Липи, де у ніч на суботу сталася нештатна ситуація із подачею кисню, зараз працює у нормальному режимі, а більшість пацієнтів, яких евакуювали у Клінічну лікарню швидкої медичної допомоги міста Львова повернулися на лікування у госпіталь. Про це на своїй сторінці в соцмережі «Фейсбук» повідомила заступниця Міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак».

«Прилетіла ввечері до Львова і особисто переконалась, що в Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи нормальний робочий режим. Швидкі доставляють хворих, медперсонал працює впевнено і чітко.

  Після нічної  поломки  кисневу станцію оперативно полагодили і швидко відновили  центральне  забезпечення пацієнтів життєдайним киснем. Колеги переконали, що ніякого вибуху не було.

На момент мого приїзду у ковід-стаціонарі  госпіталю лікується 180 хворих. До госпіталю повернулися  з лікарні швидкої допомоги частина пацієнтів, які попросили продовжити лікування саме у Винниківському госпіталі ветеранів», – написала заступниця очільника Міністерства охорони здоров’я.

За словами Ірини Микичак, керівництво госпіталю ветеранів та репресованих разом із обласним Департаментом охорони здоров’я нарощує потужності стаціонару для лікування хворих із COVID-19, у тому числі розширює мережу подачі кисню. Щодня госпіталь споживає не менше 3 тон кисню.

Ірина Микичак також повідомила про виплати зарплат працівника Львівського обласного госпіталю ветеранів воєн та репресованих імені Юрія Липи: «Кошти державної субвенції розплановані та використовуються за призначенням. А от виплати медикам за договором з НСЗУ надходять з деякою затримкою. Однак рівень зарплат суттєво зріс. До прикладу середня зарплата лікаря з доплатами ковідними становить 32 тисячі грн., у медсестер – 22 тис.грн. Проте, є нагальна потреба в додаткових  фінансах на медикаменти. Це питання відпрацюємо з НСЗУ».

Заступниця Міністра охорони здоров’я також подякувала бійцям ДСНС які оперативно прийшли на допомогу персоналу лікарні, а також персоналу Центру екстреної медицини Львівщини.

«Дякую колегам! Дякую «Львівкисень»! ДСНС у Львівській області як завжди на висоті!», – зазначила Микичак.

«Окремо звертаю увагу усіх медиків на важливості дотримання правил безпечної  роботи з медичними газами та охорони праці. Відповідні оновлені інструкції є у всіх медзакладах. Особлива відповідальність зараз лежить і на працівниках підприємств, які проводять кисневі магістралі», – зазначила чиновниця.
 

comments powered by HyperComments