Біля Львова відкрили Стежку митрополита Шептицького (ФОТО)

Валерій ШМАКОВ  |  Субота, 21 листопада 2020, 22:34
У лісопарку на в’їзді до Винників на Львівщині урочисто відкрили Стежку митрополита Андрея Шептицького. Об'єкт екологічного та релігійного туризму почали зводити ще 5 років тому, з нагоди відзначення 150-річчя з нагоди народження Митрополита.
Біля Львова відкрили Стежку митрополита Шептицького (ФОТО)

Стежку митрополита Шептицького створили на місці стежки, що реально існувала в природі і яку підготували монахи в 1934 році спеціально для прогулянкових потреб митрополита Шептицького, який на той час через хворобу пересувався лише у візку.

Проєкт втілено за кошти благодійників. Автор ідеї - голова винниківського міського товариства «Просвіта» Любомир Білоус. Скульптор - Юліан Савко, архітектор - Михайло Федик.

Стежка складається із оглядового майданчика та доріжки, викладеної бруківкою, з освітленням і перилами. Вздовж розміщені три скульптури Митрополита, також планують встановити лавки.

З майданчика відкривається краєвид міста Винники, горбисте пасмо Розточчя, Грядове Побужжя та долини Маруньки. Присутні також можуть роздивитисяпанораму на церкву Воскресіння Господнього, яку відвідував митрополит Андрей Шептицький. Остання візитація до храму відбулась за 6 років до смерті, у 1938 році.

Маршрут стежки пролягає через «Цісарську криницю», яку спорудили 1826 року. Тут відвідувачі зможуть випити свіжої води зі свердловини та перепочити.

Освятив стежку Архієпископ Львівський Української греко-католицької церкви, Митрополит Львівський Ігор Возьняк.

 

comments powered by HyperComments