На Львівщині учора надзвичайними знешкодили боєприпаси у Бродах і Скнилові

Четвер, 19 листопада 2020, 11:08
Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів ІІ Світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні.
На Львівщині учора надзвичайними знешкодили боєприпаси у Бродах і Скнилові

Як повідомили у прес-службі ГУ ДСНС у Львівській області, учора було зафіксовано два випадки виявлення боєприпасів часів ІІ світової війни.

Повідомляється, що боєприпаси – артилерійські снаряди калібру 72 і 85 мм. було знайдено у місті Броди на вулиці Богуна за 600 метрів від житлових будинків. Учора, 18 листопада піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України було вилучено та знищено встановленим порядком ці два артилерійські снаряди.

Окрім того, 18 листопада о 14:40 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що в селі Скнилів Пустомитівського району, в дачному кооперативі «Хвиля», під час земляних робіт на приватній території, на відстані 15 метрів від житлового будинку виявлено предмет ззовні схожий на боєприпас часів ІІ Світової війни.

На місце події було направлено оперативну групу Пустомитівського районного відділу ГУ ДСНС України у Львівській області. Фахівці ідентифікували небезпечну знахідку, як 75 мм артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни Цього ж дня о 17:30 піротехнічною групою боєприпас вилучено та знищено встановленим порядком.

Рятувальники закликають громадян бути вкрай обережними у разі виявлення подібних предметів. Знайшовши боєприпас, ні в якому разі не торкайтеся його та не підпускайте до нього людей. Про знахідку терміново повідомте безпосередньо Службу порятунку «101» або місцеві органи влади.

comments powered by HyperComments