У «ковідних» лікарнях Львівщини понад 60% ліжок забезпечені киснем

Вівторок, 17 листопада 2020, 19:27
Про це сьогодні на брифінгу у Львівській ОДА повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис
У «ковідних» лікарнях Львівщини понад 60% ліжок забезпечені киснем

На Львівщині тривають роботи із розширення кисневої мережі у медичних закладах області, які здійснюють лікування пацієнтів із COVID-19. У багатьох закладах уже розведена киснева мережа, зараз очікують на обладнання, аби його підключити до централізованого налаштування кисневих систем.

«Із 3435 ліжок, де можна лікувати хворих на коронавірус, 2072 уже забезпечені централізовано киснем. Станом на сьогодні киснем забезпечені 60,3% ліжок», – розповів директор обласного Департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

За його словами, медичного персоналу наразі вистачає.

«Кількість медиків при тій потужності, яка зараз є, цілком достатня. Однак зараз триває набір персоналу для роботи у розгорненому додатковому відділені Клінічної лікарні швидкої допомоги, адже згідно з прогнозами епідеміологічна ситуація буде погіршуватись», – зазначив керівник департаменту.

Сезонні захворювання та збільшення рівня підтверджених випадків свідчать про те, що кількість хворих буде зростати.

«Говорити про пік захворювання дещо рано. Мусимо готуватись до погіршення ситуації. Відповідно маємо бути готові для залучення додаткових лікарень, розгорнення додаткових ліжок в межах існуючих лікарень, аби мати можливість забезпечити усіх пацієнтів стаціонарною медичною допомогою», – акцентував Орест Чемерис.

 

comments powered by HyperComments