На Львівщині «ковідними» пацієнтами зайнято 56,3% відведених для них місць

Вівторок, 17 листопада 2020, 18:20
Найбільше пацієнтів із COVID-19 у Львівській області прийняла Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова та госпіталь ветеранів та репресованих у Винниках.
На Львівщині «ковідними» пацієнтами зайнято 56,3% відведених для них місць

За словами директора Департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації Ореста Чемериса, станом на сьогодні на Львівщині «ковідними» пацієнтами зайнято 56,3% відведених для них ліжкомісць у стаціонарах. Про це Чемерис повідомив під час сьогоднішнього брифінгу з приводу коронавірусу, який відбувся у Львівській ОДА.

«Серед лікарень в яких найбільше хворих: Лікарня швидкої медичної допомоги, тут 242 пацієнти. Львівський обласний госпіталь ветеранів воєн та репресованих – 193, Львівська обласна інфекційна лікарня – 155, Центр легеневого здоров'я – 153 пацієнтів», – зазначив керівник обласного Департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

Серед лікарень по Львівській області найбільше пацієнтів прийняли Новояворівська районна лікарня №1 імені Юрія Липи та Стрийська центральна міська лікарня.

За словами Чемериса, попередньої доби на Львівщині підтвердили коронавірус у 504 мешканців, провели понад 1300 тестувань методом ПЛР, а також майже 2 тисячі методом ІФА. Станом на ранок на стаціонарному лікуванні перебувало 1934 пацієнти, з них 143 у реанімаційних відділеннях, 40 хворих на апаратах ШВЛ.

«Тенденції залишаються незмінними. Ми маємо велику кількість хворих, які звертаються за допомогою та госпіталізуються. В більшості – це тяжкі хворі. Відтак, вкотре усіх закликаємо  бути обережними, дотримуватися соціальної дистанції, використовувати маски, неухильно дотримуватись гігієни рук», – додав Орест Чемерис. 

comments powered by HyperComments