У Львові в лікарні на Топольній відвідувачів пускають навіть у «ковідні» палати

Вівторок, 17 листопада 2020, 17:48
Розповідь львів’янина, який лікувався від COVID-19 у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова опублікувала українська служба ВВС.
У Львові в лікарні на Топольній відвідувачів пускають навіть у «ковідні» палати

«Мені сильно допомагало те, що нас відвідували родичі. Я не знаю чому їх пускали, нам ніхто не пояснював. Можливо, це й не правильно – сторонні люди у відділенні з хворими на COVID-19. Я не знаю, як треба – в нас було так.

Але можу сказати точно, що якби не близькі, то я не знаю що було б і як би я усе це виніс. На мій погляд, для мого одужання позитивні емоції від спілкування з близькими зробили набагато більше, ніж усі ліки разом узяті», – це частина розповіді львів’янина В’ячеслава Семененко, який перебував на стаціонарному лікуванні у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова.  Цю розповідь на своєму офіційному сайті опублікувала українська служба телерадіокомпанії «ВВС».

У розмові із журналістом «ВВС» Глібом Савченко, В’ячеслав Семененко скаржився про недостатність у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги точок доступу до кисню. Через це до одного кисневого крану під’єднували двох «ковідних» пацієнтів. Також Семененко говорить про високу смертність серед «ковідних» пацієнтів «лікарні на Топольній».

«Моя палата була дуже важкою - всі з ковідом, всі на кисні. Сусідня, жіноча, - те саме. Про інші – знаю мало. Люди переважно за 60, але були й молодші – бачив двох, яким близько 40. Обидва з коронавірусом, їх уже через два дні забрали в реанімацію. Про одного знаю, що йому ставало краще, за іншого більше нічого не чув.

Перший при мені помер у неділю – на наступний день, як я приїхав. Дорослий чоловік - я з ним навіть не встиг познайомитися, він постійно був на кисні, непритомний. Другий помер наступного дня – бачиш, як очі стають скляними і людина – все, людини більше немає. Потім ще кілька людей так само. Їх навіть не встигали відвезти в реанімацію», – розповідає Семененко.

Крім того, пацієнт скаржиться на погані умови у Клінічній лікарні швидкої допомоги:

«Мене поклали у звичайне терапевтичне відділення на п'ятому поверсі – не інфекційне. Наскільки я зрозумів, там були різні люди – не лише з COVID-19. Принаймні я бачив хлопців, які казали мені, що в них коронавірусу немає.

Наскільки це нормально – тримати усіх в одному відділенні? Я не знаю. Я був у такому стані, що просто робив, що кажуть. Мені нічого не пояснювали, а я не ставив запитань – думав тільки про те, щоб пошвидше вилікуватися».

«Це все дуже страшно. По відділенню повзають таргани, не вистачає якихось елементарних речей. Бракує кисню, бракує двійників, які дозволяють підключити до одного крану одразу двох пацієнтів. Бачив, як лікарі шукають їх в інтернеті, щоб купити за власні гроші».

«З усіх пацієнтів, які були в палаті на момент, коли я туди заїхав, всі померли – вижив лише я. Загалом при мені не стало шістьох – на той світ вони пішли фактично на моїх очах. Усі були з ковідом. На тілі потім пишуть "К-19"».

Зазначимо, що на даний момент, сааме у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова перебуває найбільше «ковідних» пацієнтів у Львівській області – понад 200 осіб. Учора міський голова Львова Андрій Садовий повідомляв, що у цій лікарні створили іще ліжко-місця для пацієнтів із COVID-19.

Автор фото – В’ячеслав Семененко.

comments powered by HyperComments