У Садового у Львові суботу та неділю оголосили робочими днями

П'ятниця, 13 листопада 2020, 19:03
Все для того, щоб не виконувати урядове рішення про запровадження в Україні «карантинту вихідного дня»
У Садового у Львові суботу  та неділю оголосили робочими днями

Андрій Іванович Садовий, який на початку запровадження в Україні «коронавірусного» карантину закликав його суворо дотримуватися і називав карантин єдиними ліками, тепер робить усе, щоб призупинити на території Львова урядове рішення про запровадження в Україні «карантину вихідного дня». Для того, щоб скасувати урядове рішення, Андрій Садовий сьогодні через виконавчий комітет Львівської міської ради провів абсолютно унікальне за свою правовою суттю рішення – рішенням № 1060 від 13 листопада 2020 року  «оголосити робочими днями вихідні дні суботу та неділю із неухильним дотриманням карантинних вимог». На думку Андрія Садового таке рішення міськвиконкому надасть право закладам культури, спорту і бізнесу Львова працювати цими вихідними. Про це рішення повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як акцентував міський голова Львова Андрій Садовий, рішення уряду про локдаун вихідного дня наносить велику шкоду малому та середньому бізнесу, закладам культури та спорту, – лише впродовж 14 та 15 листопада вони могли б недоотримати близько 50 млн грн. (Звідки пан Садовий взяв ці цифри – невідомо – ред.).

«Те, що пропонує уряд, нанесе малому та середньому бізнесу, закладам культури шкоду в дуже великому об'ємі. Якщо порахувати втрати тільки за наступну суботу та неділю, то це буде орієнтовно 50 млн. грн. Це ті кошти, які недоотримають львівські родини. За місяць буде 200 млн грн. Це недопустимо. Немає жодної компенсації чи підтримки від держави. Тому ми наступні суботи й неділі оголошуємо у Львові робочими днями. Також звертаємося до уряду, щоб він скасував своє рішення, яке було прийнято з порушення законодавства і яке суперечить Конституції України», – зазначив Андрій Садовий.

Відтак, упродовж вихідних близько 50 юристів мерії консультуватимуть підприємців, які продовжать працювати.

«Ми сьогодні подали позов до суду. Також звертаємось до уряду щодо відшкодування для малого та середнього бізнесу. Це той максимум, який ми сьогодні можемо зробити. Завтра 50 юристів працюватимуть у міській раді, готові виїжджати, консультувати та допомагати. За моєї пам’яті не було прецедентів, коли уряд приймав рішення, не проводячи консультацій із підприємницькими асоціаціями та органами місцевого самоврядування. Цього разу його рішення безпосередньо стосується сотень тисяч громадян України, які просто опиняються на вулиці без жодних засобів для існування. Я надіюсь на мудрість органів правопорядку, що вони також, як львів'яни, розуміють свою пряму відповідальність за те, щоби в місті була спокійна ситуація. Поліція має займатись злочинцями, а ми ними не є - ми просто хочемо нормально жити та працювати», – наголосив мер.

За його словами, прийняте рішення уряду про забору працювати на вихідних стосується життя й безпеки 50 тисяч родин у Львові.

«У Конституції чорним по білому написано, що держава має захищати права громадян України. Тому рішення, яке ми прийняли, дасть можливість людям працювати. Це стосується життя й безпеки 50 тисяч родин, бо 50 тисяч працівників мають свої сім'ї, і ми не можемо їх залишити без засобів для існування. Натомість рішення, яке було прийняте урядом, на превеликий жаль, викидає цих людей на вулицю. Підприємці наповнюють бюджет і, до речі, хочу нагадати й прем'єр-міністру, і всім міністрам, що коли почалася пандемія, саме представники малого й середнього бізнесу першими принесли кошти й купили необхідне обладнання, яке дало можливість медичній системі запрацювати. Тож треба мати до них повагу, а не викидати на вулицю, думати про людей і знаходити мудрість у прийнятті рішень», – зазначив мер Львова Андрій Садовий.

comments powered by HyperComments