Виконком Львівської міськради визначив територію для будівництва заводу із випуску електромобілів

П'ятниця, 13 листопада 2020, 12:15
Яка саме компанія займатиметься виробництвом електромобілів у Львові у міськраді не назвали
Виконком Львівської міськради визначив територію для будівництва заводу із випуску електромобілів

Сьогодні, 13 листопада 2020 року на засіданні виконкому Львівської міської ради було прийняте рішення про визначення території у промислових зонах міста Львова «Сигнівка» та «Рясне-2» для будівництва заводу із випуску електромобілів. Таку інформацію поширила прес-служба Львівської міської ради.

«Львів завжди ставив перед собою дуже амбітні плани. Потім вся Україна спостерігає за проектами, які ми успішно реалізовуємо. Ще однією амбітною ціллю та ініціативою міського голови є будівництво у Львові заводу з випуску електромобілів. Це рішення – перший крок, щоб цей процес розпочати. Ми даємо відповідні доручення департаменту містобудування, який має знайти в промислових зонах міста Львова, зокрема «Сигнівці» та «Рясне-2», можливо також буде проаналізовано інші промислові зони, земельну ділянку, і винести в подальшому на розгляд Львівської міської ради.

Також ми даємо доручення для департаменту економічного розвитку, зважаючи на важливість цього питання та його пріоритетність, відповідність стратегії розвитку Львова, що потрібно подати шляхи, яким чином зацікавити інвестора, знайти варіанти його підтримки таким чином, аби земельна ділянка була надана йому на пільгових умовах — або через приватно-публічне партнерство, або іншим механізмом. Це все ще потребує опрацювання, але це рішення дає старт цьому процесу», – зазначив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

Із слів віце-мера Львова зрозуміло, що наразі жодного інвестора, який висловив би реальне бажання займатися виробництвом електромобілів у Львові немає. Рішення про визначення території для заводу із виробництва електромобілів – ніщо інше, як один із традиційних передвиборчих інфоприводів, які мають показати Андрія Садового, як дуже сучасного і прогресивного мера.

«Ми даємо меседж для всіх компаній, які виробляють електромобілі, що Львів готовий на пільгових умовах надавати земельну ділянку з підключеними мережами, аби такий завод був збудований на території міста Львова», – заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Зазначимо, що у Львові уже є підприємство, яке займається виготовленням електротранспорту, у тому числі освоїло виробництво електробусів – це ПрАТ «Концерн «Електрон» та його дочірні підприємства. Виробництво електротранспорту здійснюється саме у промзоні «Рясне».

comments powered by HyperComments