Мер Львова Андрій Садовий нарешті закликав містян не справляти весіль, забав та ювілеїв

Понеділок, 9 листопада 2020, 11:55
За словами Андрія Садового, «можна пройти все рівно, без посилення карантинних заходів, якщо дбати про свою безпеку
Мер Львова Андрій Садовий нарешті закликав містян не справляти весіль, забав та ювілеїв

Сьогодні зранку поки чинний мер Львова Андрій Садовий в черговий раз коментував ситуацію із коронавірусом у місті Львові та на Львівщині на радіо «Люкс FM». Основні месиджі цього виступу традиційно ретранслювала прес-служба Львівської міської ради.

«Ми тримаємося приблизно на рівні. За минулу добу є 465 позитивних результати по області, з них по місту – 113.

Цей показник дає розуміння, що є невеликий ріст.

У лікарнях маємо більше 630 хворих. Та це не є критично, але рівень високий. Тому ці 350 ліжок, які зараз організовуємо у лікарні швидкої допомоги, будуть дуже корисними, щоб люди почувалися у безпеці», –  заявив Андрій Садовий.

Тут треба зауважити такий момент – як повідомляла Львівська міська рада у липні 2020 року, «ковідний» ліжковий фонд у трьох лікарнях Львова, які приймають «ковідних» пацієнтів, а це 1-ша міська клінічна лікарня, 8-ма міська клінічна лікарня та Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова складає 720 ліжок. Отож, якби місто не почало приймати «ковідних» пацієнтів у 4-ту та 5-ту міську клінічні лікарні, то відсоток заповнення «ковідних» ліжок в комунальних лікарнях складав би 87,5%. А це – «червона» карантинна зона. Навіть тепер, коли задіяні 4-та та 5-та клінічні лікарні «ковідний» ліжовий фонд зріс до 920 ліжок (за даними ЛМР літа 2020 року), отож його наповненість – 68,47%.

Садовий також прокоментував можливе запровадження в Україні «карантину вихідного дня». За його словами, є розмови щодо позиції уряду про посилення карантину на вихідних, але офіційно місто жодних доручень не отримувало.

«Вважаю, якщо львів'яни будуть безпечними, і не буде якогось росту, то можемо рівно все пройти.

Тому велике прохання до всіх – жодних весіль, забав, ювілеїв не справляти.

Треба триматися здорового глузду. До прикладу, у деяких країнах запроваджують комендантську годину. А нам цього не можна, бо економіка і так ледве-ледве працює. Якщо все позакривати, то навряд чи зможемо це пережити», – наголосив Андрій Садовий в ефірі радіо «Люкс FM».

comments powered by HyperComments