У Львівській міській раді спростували інформацію про те, що у лікарнях міста практично немає місць для хворих на COVID-19

Субота, 4 липня 2020, 13:45
Інформацію про те, що у Львові заповнено 95% лікарняних ліжок для недужих на COVID-19 вчора поширив Zaxid.net, який належить дружині мера Львова
У Львівській міській раді спростували інформацію про те, що у лікарнях міста практично немає місць для хворих на COVID-19

Вчора «Zaxid.net» із посиланням на керівника міського Управління охорони здоров’я Володимира Зуба розповсюдив інформацію про те, що міські лікарні заповнені хворими на корона вірус на 95%. За словами керівника Управління охорони ЛМР, у Львові настала певна стабілізація, оскільки у попередні тижні фіксували 70, 80 і навіть 100 випадків коронавірусу. Зараз їх стало менше – 46, 32, 31, а за останню добу (2 липня – ред..) – 54.

«Але це не означає, що ситуація пішла на спад, тому що в наші стаціонари дуже багато пацієнтів поступають щодня, в нас фактично заповненість сьогодні в міських установах становить 95%, і хоча ми виписуємо кожен день пацієнтів, але водночас рівно стільки ж до нас і поступає», – цитував Володимира Зуба «Zaxid.net». Він зазначав, що у лікарні швидкої медичної допомоги перебувало 70 пацієнтів, із них 5 в реанімаційному відділенні, 4 – на апараті штучної вентиляції легенів. Також Зуб зазначив, що у 1 міській лікарні знаходиться понад 80 осіб (із коронавірусної хворобою), а іще 70 осіб – у 8-й міській клінічній лікарні.

В той же час, «Zaxid.net» повідомляв, що за даними Міністерства охорони здоров’я станом на 3 липня 2020 року завантаженість ліжкомісць для хворих на COVID-19 на Львівщині становила 42,95% і не перевищувала допустимий показник в 50%.

Сьогодні зранку на сторінці «Львів VS коронавірус» прес-служба Львівської міської ради фактично спростувала вчорашню інформацію, яку розповсюдив «Zaxid.net» і зазначила, що станом на ранок 4 липня 2020 року завантаженість ліжок хворими на COVID-19 у місті Львові становить 23,9%.

Зазначається, що у місті Львові для лікування коронавірусної хвороби загалом відведено 920 ліжок, із яких: у лікарні швидкої медичної допомоги на вул. Миколайчука, 9 – 300 місць, у 1-ій міській лікарні на вул. Ужгородській – 170 місць, у 4-ій міській лікарні на вул. Стецька, 3 – 50 місць, у 5-ій міській лікарні на вул. Коновальця, 26 – 150 місць. У 8-й міській клінічній лікарні передбачено 250 місць для хворих на COVID-19.

За даними прес-служби ЛМР, у 1-ій МКЛ нині перебуває 76 пацієнтів, у 8-ій МКЛ – 70 пацієнтів, у міській лікарні швидкої медичної допомоги – 74 хворих.

Потрібно також відзначити, що окрім міських комунальних лікувальних закладів, хворих на COVID-19 у Львові приймають також лікарні, які є у підпорядкуванні Львівської області. Це Львівська обласна інфекційна лікарня на вулиці Мечникова та Центр легеневого здоров’я. Повідомлялося також про те, що недужих на COVID-19 також буде приймати Львівська обласна клінічна лікарня на вул. Чернігівській – Нєкрасова, але підтвердження цієї інформації поки не було.

Як сьогодні повідомляла «Справжня Варта», кількість інфікованих корона вірусом осіб у Львівській області уже перевищила показник у 6000 осіб. За темпами поширення коронавірусу Львівщина займає третє місце в Україні. Найбільша проблема – дуже мала кількість пацієнтів, що одужали – всього 890 із 6059 інфікованих.
 

comments powered by HyperComments