У Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «Охмадит» від COVID-19 уже вилікували понад три сотні маленьких пацієнтів

Субота, 7 листопада 2020, 08:31
За словами керівниці львівського «Охмадиту» Олександри Бурди, серед дітей останнім часом фіксуються важкі випадки коронавірусної хвороби
У Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «Охмадит» від COVID-19 уже вилікували понад три сотні маленьких пацієнтів

Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «Охмадит» – це лікарня, де діти Львівщини отримують практично усі види екстреної та високоспеціалізованої медичної допомоги. Зокрема ця лікарня приймає на лікування дітей, які занедужали на COVID-19 і потребують госпіталізації. За словами керівника лікарні Олександри Бурди, станом на 3 листопада 2020 року у львівському «Охмадиті» було проліковано від COVID-19 350 маленьких пацієнтів.

«У середньому упродовж доби в нашому медзакладі може перебувати до 18-20 хворих (на COVID-19 – ред..). За період карантину в «ковідній» зоні проліковано 305 пацієнтів»,- зазначила вона.

За словами Олександри Бурди протягом останніх 3 місяців в середньому в «ковідній» зоні лікується 80 хворих дітей. Відсоток пацієнтів із позитивним результатом ПЛР-тестування зростає.

«Якщо на початку пандемії було 30 % позитивних пацієнтів в «ковідній зоні», то за жовтень цей показник становить – 56 %. Серед дітей, які лікуються на стаціонарі, в середньому 25 % – це діти першого року життя і є пацієнти до 17,5 років», – зазначила Олександра Бурда.

Серед пацієнтів, які лікуються в «Охмадиті» в середньому 17 – 18% дітей мають пневмонії.

«Всі інші пацієнти мають загальні інтоксикаційні симптоми і гарячку, яку не можуть збити. Діти, які мають ковідну інфекцію, серйозно гарячкують»,  – зазначила медик.

За словами Олександри Бурди останнім часом фіксуються випадки важкого перебігу COVID-19 серед дітей, за її словами складність зумовлюють супутні патології.

«Треба відмітити, що зараз контингент пацієнтів став важчим. За рахунок того, що в нас почали поступати діти з різною супутньою патологією»,  – каже лікарка.  Пацієнти із складним перебігом COVID-19 – це діти із гематологічними порушеннями, цукровим діабетом та синдромом Кавасакі.

«На сьогодні було проліковано 7 дітей із синдромом Кавасакі. Це серйозна патологія, яка має мультисимптомну діагностику. Окрім того, характерним є коронарит, ускладнення зі сторони серцево-судинної системи. Лікування такого пацієнта в середньому упродовж двох тижнів становить в межах 55 тисяч і більше. Це на середню вагу дитини. Якщо дитина попадає у медзаклад із вагою 50-60 кілограм, то лікування значно здорожується», – зазначила Олександра Бурда.

comments powered by HyperComments