У Львові в мікрорайоні Рясне в грудні відкриють оновлену бібліотеку

П'ятниця, 6 листопада 2020, 09:26
Бібліотека розміщена у будинку № 270а по вулиці Шевченка, це бібліотека-філія № 31 Централізованої бібліотечної системи для дорослих міста Львова
У Львові в мікрорайоні Рясне в грудні відкриють оновлену бібліотеку

У Львові в житловому мікрорайоні Рясне завершується ремонт у приміщенні бібліотеки-філії № 31 Централізованої бібліотечної системи для дорослих міста Львова, яка розміщена на вулиці Шевченка, 270а. Цю бібліотеку планують відкрити для відвідувачів іще до кінця поточного року. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Повідомляється, що у ряснянській бібліотеці відбувається капітальний ремонти із реорганізацією внутрішнього простору, ремонтом фасаду та облаштуванням подвір'я. Простір бібліотеки збільшується на 124 кв.м. завдяки ремонту першого поверху та створенню мансарди. Відвідувачі отримають нові можливості для роботи та читання, неформального навчання та спілкування. На першому поверсі буде облаштовано лекторій з можливістю кінопереглядів та репетицій театрального гуртка, який існує при бібліотеці. На другому поверсі буде функціонувати бібліотека із зоною коворкінгу, а на третьому – зона дозвілля.

За час ремонту у бібліотеці вже зроблені система електромереж, опалення та система водовідведення, гідроізоляція фундаменту, утеплено фасад. Змонтовано необхідні цегляні опори та перегородки, поставлені внутрішні сходи. Вартість реконструкції бібліотеки-філії згідно проектно-кошторисної документації становить 3 мільйони гривень.

Керівниця Департаменту розвитку ЛМР Наталія Бунда каже, що в мікрорайоні Рясне є дві бібліотеки. Одна із них була відкрита у грудні 2018 року на вулиці Ковалика, 1, а друга – це бібліотека на вулиці Шевченка, 270а, яка функціонує із 1951 року

«Тут було 120 кв. м, а ми розширили бібліотеку до 180 кв. м за рахунок освоєння мансарди і цілого першого поверху. Тут буде багатофункціональне приміщення, адже читачі бібліотеки мають багато гуртків. Також ми провели всі нові мережі, адже раніше тут не було води, туалету, не працювало опалення. Нам було важливо залишити бібліотеку в цьому приміщенні, бо довкола неї гуртується велика громада місцевих мешканців. Тут буде великий лекторій, читальний зал, відкритий доступ до всіх книжок (ніяких архівів). Всі ремонтні роботи ми плануємо завершити до 1 грудня, а вже 19 грудня, на Свято Миколая, подарувати мешканцям її офіційне відкриття», – розповіла чиновниця.

Зауважимо, що у Львові зараз діє 40 комунальних бібліотек, із них 23 для дорослих і 17 для дітей. На даний час уже відремонтовано 20 бібліотек. Зараз у ремонті перебуває 4 бібліотеки: Іннотека по вулиці Городоцькій, 285; Бібліотека № 31 для дорослих на вулиці Шевченка 270а, Бібліотека для дорослих № 43 на вулиці Стрийській, 79 і Центральна дитяча бібліотека на вулиці Окуневського, 3.

Фото - Роман Балук, прес-служба ЛМР

comments powered by HyperComments