Біля одного з львівських озер збудують громадський простір за 30 000 000 гривень

Середа, 4 листопада 2020, 15:14
У Львові за 28,7 млн грн облаштують громадський простір біля озера на вул. Панча. Саме озеро наповнюватимуть штучно, а навколо його берегів буде оглядова тераса.
Біля одного з львівських озер збудують громадський простір за 30 000 000 гривень

Згідно з проектом, що його розробили в ЛКП «Інститут просторового розвитку», дві водойми будуть на різних рівнях, а під очеретяним мостиком буде водоспад. Підживлення озера зроблять штучним, оскільки наразі не знайшли природного джерела живлення, пише Zaxid.net.

Навколо озера облаштують відпочинкові зони з лавками, з лежаками, а також локальні зони з вуличними кріслами. Дитячий майданчик буде у стилі підводного світу з лазанками-водоростями, корабликом для дітей та оглядовою терасою.

Очищати озеро почали ще у 2019 році. Тоді ж проект реконструкції озера здобув перемогу Громадського бюджету-2020. Авторкою проекту є львів'янка Наталія Процак.

Наразі Шевченківська районна адміністрація оголосила тендер на виконання робіт початковою вартістю 28,7 млн грн. Їх мають виконати до кінця 2022 року.

Зазначимо, що озеро на вул. Панча є штучною водоймою, що виникла у 50−80-х роках ХХ століття, як результат меліоративної водовідвідної системи, що була першим кроком для підготовки території під забудову житлового масиву багатоповерхівками. Озеро живиться від ґрунтових та дощових вод і наразі дуже занедбане.fdghjtteeujuuuuyyt

comments powered by HyperComments