Стали відомі прізвища усіх депутатів Львівської міської ради

Вівторок, 3 листопада 2020, 15:05
Новий склад Львівської міської ради із 64 депутатів від п’яти партій затвердила Львівська міська територіальна виборча комісія
Стали відомі прізвища  усіх депутатів Львівської міської ради

У Львові міська територіальна виборча підбила остаточні результати виборів до Львівської міської ради. До ради увійде 64 депутати від п’яти політичних партій із 19, які брати участь у виборах до Львівської міської ради.

Найбільше голосів виборців отримала політична партія «Європейська Солідарність», у новому складі Львівської міскради у неї буде 26 мандатів. На другому місці – партія поки чинного міського голови Львова «Самопоміч», яка буде мати 17 мандатів. На третьому місці – політична партія «Голос», у якої буде 8 мандатів. У політичної партії «Варта» Ігоря Зінкевича і Валерія Веремчука – 7 мандатів. Замикає п’ятірку переможців партія Всеукраїнське об’єднання «Свобода», у якої буде лише 6 мандатів.

При такій розстановці сил для отримання більшості «Європейській Солідарності» формально потрібно заручитися підтримкою партії «Варта» – таким чином у коаліції буде 33 голоси – арифметична більшість. Як уже зауважували деякі експерти, в такому випадку «ЄС» потрібно запропонувати посаду секретаря ради лідеру і обличчю «Варти» Ігореві Зінкевичу. Сформувати коаліцію і більшість в раді чинному міському голові Андрію Садовому буде значно важче, проте у 2010-15 роках він продемонстрував, що може успішно проводити власну політику навіть при відсутності формальної більшості в ЛМР.

У новому складі Львівської міськради буде 18 жінок-депутатів. Жодної жінки не буде тільки у фракції ВО «Свобода». Близько третини новобраних депутатів мають досвід роботи у львівських міській та обласній радах.

Обраний депутатом ЛМР і міській голова Львова Андрій Садовий, який очолював список своєї партії. На відміну від інших окремих осіб, які пройшли до ЛМР, він наразі не відмовився від депутатського мандату. У разі програшу у другому турі виборів мера Львова, який має пройти 22 листопада, він залишиться у стінах Ратуші у якості депутата.

До фракції партії «Європейська Солідарність» у Львівській міськраді входитимуть такі депутати: Адамик Петро Михайлович, Пасевич Ольга Вікторівна; Окряк Анастасія Ізидорівна; Пелех Ольга Зіновіївна; Лесик Володимир Любомирович; Івах Сергій Ярославович; Пак Уляна Ігорівна; Бербека Назарій Володимирович; Сомик Наталія Петрівна; Посипанко Ольга Іванівна; Ломага Юрій Томашович; Різник Олексій Романович; Доскіч Остап Юрійович; Гой Володимир Богданович; Рудницький Іван Іванович; Маруняк Оксана Іванівна; Доскіч Віктор Вікторович; Моравецький Юрій Васильович; Гринів Юрій Олексійович; Шевченко Тетяна Григорівна та Кузик Євген Станіславович.

До фракції «Самопомочі» будуть входити: Садовий Андрій Іванович; Дворянин Парасковія Ярославівна; Хомчин Юлія Володимирівна; Василишин Олег Михайлович; Лучишин Володимир Станіславович; Довжик Вікторія Вікторівна;  Стець Андрій Романович; Закалюк Андрій Євгенович; Лукашевський Юрій Олегович; Федишин Роман Степанович; Москаленко Андрій Олександрович; Динік Оксана Вікторівна; Шевців Андрій Володимирович; Бойко Євген Теодозійович; Герич Гнат Ігорович; Зубрицька Богдана Іванівна та Колесник Дмитро Євгенович.

До фракції партії «Голос» входитимуть: Курочка Андрій Мирославович; Гаразд Володимир Петрович; Возняк Олекса Орестович; Христенко Вікторія Анатоліївна; Троць Віталій Іванович; Шолтис Ігор Вікторович; Дячишин Андрій Богданович та Чижишин Марія Анатоліївна.

До фракції партії «Варта» входитимуть: Веремчук Валерій Миколайович; Мартинюк Юрій Анатолійович; Шелестак Надія Володимирівна; Васюта Неля Михайлівна; Печенко Орест Орестович; Ворко Тарас Ігорович та Зінкевич Ігор Володимирович.

До фракції ВО «Свобода» входитимуть: Кошулинський Руслан Володимирович; Лопачак Маркіян Романович; Мельничук Любомир Анатолійович;  Гринишин Володимир Іванович; Гутник Андріян Юрійович та Тягнибок Андрій Ярославович.

comments powered by HyperComments