У Львові планують створити резерв місць у лікарнях для важких хворих на COVID-19

Вівторок, 3 листопада 2020, 12:05
За словами Андрія Садового зараз «ковідних» ліжок в лікарнях вистачає, проте чисельність важких хворих постійно зростає
У Львові планують створити резерв місць у лікарнях для важких хворих на COVID-19

Міський голова Львова Андрій Садовий, виступаючи на радіо «Львівська хвиля», розповідав про те, що у місті розглядають різні варіанти збільшення кількості резервних ліжок для лікування пацієнтів із COVID-19. Наразі місць у лікарнях для «ковідних» хворих вистачає, проте кількість пацієнтів із важким перебігом хвороби постійно зростає.

«Для мене зараз і на наступні 3 тижні питання номер один – це забезпечення функціонування медичної системи.

Вчора я був в поліклініці на вул. Мазепи, сьогодні поїду на Топольну, адже різко зростає кількість людей, які потребують госпіталізації. Ми сьогодні вивчаємо всі можливі варіанти, щоб зробити резерв ліжок.

Наразі все під контролем, проблем немає, але потрібно бути готовими. По Львову 175 підтверджених ПЛР-тестів за добу – це серйозний антирекорд. По області – ще гірша ситуація, іноді доходить і до півтисячі.

Думаю, що ріст захворюваності буде, але ми від цього не можемо сховатись, адже пандемія є в цілій країні і світі.

Головна проблема в тому, що збільшується кількість важких хворих: в лікарні швидкої медичної допомоги сьогодні перебуває 266 хворих. Ми свідомі того, що треба буде розгортати додаткові місця в медичних закладах, бо ми не можемо спрогнозувати, що буде за 2−3 місяці, але потрібно мислити категоріями сезону, адже в холодну пору проблема буде тільки наростати», – цитує виступ Андрія Садового на радіо «Львівська хвиля» прес-служба Львівської міської ради.

Зазначимо, що хоча близькі родичі Андрія Садового – дружина і теща нездужають на COVID-19, сам Андрій Іванович учора прогулювався будівельним майданчиком на вулиці Шевченка без маски і респіратора, хоча його на близькій відстані супроводжували інші чиновники.

comments powered by HyperComments