У комунальних лікарнях Львова, які приймають «ковідних» пацієнтів, є 300 точок доступу до кисню

Середа, 28 жовтня 2020, 13:22
Також у комунальних лікувальних закладах нині є 116 кисневих концентраторів і щодня закуповують іще по 2 – 10 таких пристроїв
У комунальних лікарнях Львова, які приймають «ковідних» пацієнтів, є 300 точок доступу до кисню

За словами заступниці міського голови Львова і керівниці міського штабу по протидії COVID-19 Галини Слічної, у комунальних лікувальних закладах міста Львова є 300 точок доступу до кисню та 116 кисневих концентраторів. Іще по 2 – 10 таких пристроїв докуповується щоденно. Про це пише прес-служба Львівської міської ради.

«Важкі хворі потребують кисню. Ніхто раніше не знав про те, що люди будуть потребувати кисню, – раніше всі говорили лише про апарати ШВЛ. Сьогодні бачимо зовсім іншу картину – пацієнти потребують кисню, тому обов’язково мають бути кисневі точки і кисневі концентратори.

Ми щоденно над цим працюємо і почали це заздалегідь. Ми передбачали кошти у бюджеті і закуповували кисневі концентратори, медичні заклади проводили кисневі точки в лікарнях, де це можливо. Тому, фактично, станом на сьогодні маємо 300 кисневих точок по наших лікарнях, і маємо 116 кисневих концентраторів. Але ця цифра щоденно змінюється, бо, наприклад, сьогодні має прийти до нас 35 кисневих концентраторів, також ще 5 сьогодні ввечері мають доставити в лікарню на Ужгородську. Тобто кожен день кількість концентраторів збільшується в лікарнях. На початку листопада маємо отримати 100 кисневих концентраторів, і наприкінці листопада-початку грудня – ще 100. Окрім того, кожного дня від 2 до 10 кисневих концентраторів закуповують лікарні», – розповіла Галина Слічна.

Посадовиця зазначила, що, в середньому, близько половини пацієнтів, які потрапляють в лікарю, потребують кисневої терапії.

comments powered by HyperComments