Для створення більшості в новому складі Львівської міськради достатньо коаліції двох політичних сил

Вівторок, 27 жовтня 2020, 15:47
Більшість у новому складі Львівської міськради явно буде опозиційно налаштована до чинного міського голови Львова Андрія Садового
Для створення більшості в новому складі Львівської міськради достатньо коаліції двох політичних сил

Навіть якщо Андрію Садовому вдасться перемогти Олега Синютку в другому турі виборів міського голови, ця перемога буде до нього пірровою, адже він отримає опозиційно налаштований склад Львівської міської ради. Такі висновки можна зробити із попередніх результатів голосування на виборах до Львівської міської ради.

Отож, політична сила чинного міського голови Львова Андрія Садового «Самопоміч» отримавши менше 20% виборців отримає у новому складі Львівської міської ради лише 17 мандатів. У той же час, навіть союз двох фракцій – «Європейської Солідарності» та «Варти» матиме 33 голоси, чого повністю достатньо для прийняття рішень. Партія ВО «Свобода» знаходиться в опозиції до чинного міського голови Львова Андрія Садового із 2010 року.

Зауважимо, що наявний розклад сил у новій Львівській міській раді робить також ймовірною процедуру висловлення недовіри Андрію Садовому в разі його перемоги у другому турі виборів мера.

comments powered by HyperComments