У Львові виявили два стихійні сміттєзувалища

Субота, 24 жовтня 2020, 17:10
Незаконні смітники виявив екологічний патруль під час спільного рейду із працівниками Державної екологічної інспекції
У Львові виявили два стихійні сміттєзувалища

Нещодавно у Львові на базі КП «Адміністративно-технічне управління» ЛМР було створено екологічний патруль. Цей екопатруль провів спільний рейд із працівниками Державної екологічної інспекції, під час якого було виявлено два стихійні сміттєзвалища на території міста Львова. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Екопатрульні виявили два сміттєзвалища. Одне із них – на вулиці Єрошенка, 22. Там екопатруль виявив засмічений схил. До слова, ця ділянка є в рекреаційній зоні та належить до земель Міноборони. Міська рада вже скеровувала звернення, аби Міноборони ретельніше стежило за чистотою ділянки, яка знаходиться неподалік центру міста. Що відбувається за цією адресою, тепер з’ясовуватиме Державна екологічна інспекція у Львівській області спільно із Львівською міською радою.

Ще одне екологічне порушення зафіксували на перетині вулиць Пластової і Бескидської – там виявили побутове та будівельне сміття. Інспектори склали акт держконтролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства та підготують лист, аби з’ясувати, хто засмічує територію, та зобов’язати їх прибрати», –  розповідають у Департаменті  містобудування ЛМР.

Екологічний патруль було створено у Львові наприкінці серпня. Він працює на базі КП «Адміністративно-технічне управління» Львівської міської ради та у тісній співпраці із Державною екологічною інспекцією у Львівській області. Це перший такий досвід в Україні.

В екопатрулі кажуть, що насамперед хочуть донести до широкого загалу: боротися із забрудненням довкілля має стати спільною справою львів'ян. Тоді шансів на чисте довкілля буде більше. А також закликають повідомляти про несанкціоновані стихійні сміттєзвалища, або інші порушення природоохоронного законодавства на «Гарячу лінію міста Львова».

comments powered by HyperComments