У Львові завершили ремонт вулиці Генерала Курмановича

Четвер, 22 жовтня 2020, 16:52
Вулиця відкрита для проїзду транспорту на всій протяжності, зокрема відкрили ділянку від вулиці Данила Апостола до Рудненської
У Львові завершили ремонт вулиці Генерала Курмановича

У Львові завершено капітальний ремонт вул. Генерала В. Курмановича, вулицю повністю відкрито для руху транспорту. Так, першу ділянку – від вул. А. П’ясецького до вул. Данила Апостола – було відремонтовано і відкрито для проїзду ще влітку.  Сьогодні відкрили для проїзду другу частину вулиці – від вул. Данила Апостола до вул. Рудненської. Замовник робіт на двох ділянках вулиці – Департамент житлового господарства та інфраструктури ЛМР, виконувала роботи турецька компанія ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл». Загальна вартість ремонту 113,9 млн грн. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Як повідомили у Департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР, на сьогоднішній день вул. Курмановича (від вул. Данила Апостола до вул. Рудненської), вже нанесено всі шари асфальту, завершено роботи з влаштування бордюрного каменю та тротуарів, ремонту газонів, влаштування зовнішнього освітлення. Залишається в деяких місця доробити благоустрій, впорядкувати зелені зони і через два тижні нанести розмітку.

Так, станом на 21 жовтня на цьому об'єкті виконано такі роботи:

- влаштування корита під дорожнє покриття – 100%;

- каналізація діаметром 300 мм. – 100%;

- водопровід діаметром 400 мм. – 100%;

- мережі зв'язку –  100%;

- піщана та щебенева основа – 100%;

- тротуари – 100%:

- дренаж – 100%;

- влаштовано нижній шар асфальтобетонного покриття – 100%.

«Головною складністю, коли приступили до ремонтних робіт на вул. Курмановича в жовні минулого року, було забезпечити доїзд місцевих підприємств до своїх об'єктів, які тут розташовані. Тому роботи було розбито на два етапи.

На першому етапі робіт було організовано проїзд вздовж залізничної колії і, фактично, ми не заблоковували в'їзди в депо, до військової частини і низки інших підприємств.

На першій ділянці – це від вул. П′ясецького до вул. Д. Апостола – роботи завершені повністю, а на другій ділянці - від Д. Апостола до вул. Рудненська – ще залишаються деякі дрібниці - пересипання брукованого покриття, впорядкування зелених зон, і через два тижні нанести розмітку.

Та від сьогодні вулиця відкрита для проїду, і нею може користуватися транспорт. Це дійсно тішить, бо вулицю зробили гарно», – відзначає Олександр, Одинець, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

За його словами, на вул. Курмановича, крім заміни дорожнього покриття, облаштовано сучасне LED-освітлення, замінено водопровід, облаштовано дощову каналізацію, пішохідні проходи, велодоріжку та ін.

Також проектною організацією та регіональною філією ПАТ «Львівська залізниця» опрацьовується питання облаштування нового переїзду під залізничним полотном в районі вул. Рудненської.

Нагадаємо, вартість капітального ремонту вул. Курмановича від вул. А. П'ясецького до вул. Данила Апостола становила 71,5 млн грн, а вартість ремонту відрізку від вул. Данила Апостола до вул. Рудненська – 42,4 млн грн. Відповідно, загальна вартість капітального ремонту вул. Курмановича –  113,9 млн грн.

comments powered by HyperComments