У лікарнях Львівщини заповнено 52,7% місць для «ковідних» пацієнтів

П'ятниця, 16 жовтня 2020, 16:05
Про це сьогодні під час брифінгу у Львівській обласній державній адміністрації заявив керівник Департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис
У лікарнях Львівщини заповнено 52,7% місць для «ковідних» пацієнтів

За словами директора Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ореста Чемериса «епідемситуація (із поширенням коронавірусу – ред.) в області є напруженою, проте контрольованою». В тому числі він зазначив, що станом на сьогоднішній ранок у «ковідних» лікарнях і відділеннях на Львівщині перебуває 1442 хворих, тобто заповнено 52,7% ліжко-місць, виділених для «ковідних» пацієнтів. Про це повідомляють у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

«Епідситуація на Львівщині погіршується. Це ми констатуємо за кількістю підтверджених нових випадків коронавірусної хвороби, а також за кількістю заповнених ліжок в стаціонарі. Станом на сьогоднішній ранок на стаціонарному лікуванні знаходиться 1442 хворих.

Найбільш завантаженими є Львівська обласна інфекційна лікарня, тут 178 хворих, 177 хворих – у Центрі легеневого здоров’я, 162 хворих – у госпіталі у Винниках, 175 хворих – у Лікарні швидкої медичної допомоги, 85 – у 8 міській клінічній лікарні», – розповів Орест Чемерис і зауважив також, що із лікарень у районах Львівщини найбільш завантажена Стрийська центральна міська лікарня, де перебуває 110 пацієнтів, а також Стебницька міська лікарня – тут перебуває 85 пацієнтів.

Керівник ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Роман Павлів зазначив, що на Львівщині зростає кількість тестувань на COVID-19 методом ПЛР.

«Кількість тестувань збільшується. До прикладу, за минулу добу у Львівській області було проведено понад 2 тисячі тестувань. У 365 випадках підтверджено COVID-19. У попередні дні приблизно була така ж кількість проведених тестувань, проте більше підтверджених. Так кожна 3, кожна 5 людина, була носієм інфекції. І цей процес не спадає», – розповів Павлів. 

За словами Павліва, в області за весь час епідемії COVID-19 провели 172 тисячі досліджень методом полімеразно-ланцюгової реакції на виявлення коронавірусу, із яких позитивними були 24 тисячі.

Зважаючи на таку ситуацію із поширенням коронавірусу на Львівщині медики знову закликають мешканців дотримуватися карантинних правил: носити маску, уникати масових скупчень людей, дотримуватися дистанції.

comments powered by HyperComments