Школярі Львова скоріш за все підуть на канікули із понеділка 19 жовтня

Четвер, 15 жовтня 2020, 11:34
Сьогодні це питання у зв’язку із ростом захворюваності на COVID-19 буде розглядати спочатку обласна, а потім міську комісії із питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій
Школярі Львова скоріш за все підуть на канікули із понеділка 19 жовтня

Школярі Львова та Львівщині найбільш ймовірно із понеділка 19 жовтня підуть на канікули у зв’язку із ростом захворюваності на COVID-19 в Україні та на Львівщині. Рішення про це будуть сьогодні приймати обласна, а потім міська комісії із питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Про це сьогодні в ефірі радіостанції «Люкс FM» заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

 «Є ріст захворюваності по Україні. За вчора по Львову ми маємо 94 підтверджених ПЛР-аналізи, але по області – 331. Також спостерігаємо ріст хворих по лікарнях десь на 10%.

Так, уряд прийняв певні рішення стосовно обмеження роботи закладів громадського харчування після 10 години вечора. Хоча в такій годині мало хто ходить по ресторанах, тому це більше рекомендаційна міра з точки зору здорового глузду. Ми окремих рішень по цьому питанню міською комісією не приймали.

Сьогодні буде засідати обласна комісія з питань ТЕБ і НС. Виглядає так, що вони прислухались до моєї пропозиції, щоб в школах канікули починались не від сьогодні, а з понеділка. Коли обласна комісія проведе своє засідання, тоді ми скличемо нашу міську комісію і будемо приймати відповідні рішення.

Ми розуміємо, що з одного боку мова йде про безпеку людей, але з іншого боку, не можна вводити нерозумні рішення для бізнесу, адже податки мають сплачуватись. Ми нарешті у вересні виконали бюджет міста – вперше за останні пів року, раніше спостерігався тільки великий спад», – наголосив мер Львова.

comments powered by HyperComments