На Личаківському цвинтарі у Львові вшановували загиблих захисників України

Середа, 14 жовтня 2020, 11:16
У вшануванні українських вояків взяло участь керівництво Львівської області та міста Львова
На Личаківському цвинтарі у Львові вшановували загиблих захисників України

Сьогодні, 14 жовтня 2020 року, на Личаківському кладовищі у Львові відбулося урочисте вшанування пам’яті полеглих захисників України із нагоди  Дня захисника України та 78-ої річниці створення Української Повстанської Армії. В цих заходах взяли участь керівництво Львівської обласної адміністрації та Львівської обласної і міської ради на чолі із Максимом Козицьким, Олександром Ганущиним та Андрієм Садовим. Вшанування героїв, які захищали Україну, відбулося на Марсовому полі, полі почесних поховань № 67 та 76. Духовенство на чолі із Владикою Степаном Сусом провело екуменічну молитву у пам’ять про загиблих воїнів.

«Наша історія має своїх Героїв різних поколінь, різних періодів. Сьогодні ми зараз є на місці, де спочивають Герої, про яких ми знаємо не з книжок, не з історії України, а часто це наші друзі, наші знайомі. Ми знаємо їх з нашого життя, знаємо з наших вулиць, наших будинків, це наші сусіди, це ті, кого ми називали і називаємо просто словом «брате». Ці Герої для нас сьогодні є прикладом для наслідування. Ми свідомі того, що своїм життям вони засвідчили найвищу любов –  Господь каже, що нема вищої любові за ту, коли хтось віддає своє життя за ближнього. Вони не побоялися у різний свій вік, хтось навіть у 20 років, віддати своє життя з любові до життя інших. І ми за них молимося, згадуємо їхню пам’ять, і хочемо бути хоч трішки схожими на них у своїх вчинках, думках, поведінці, обіцянках.

У нинішній день від усіх нас вдячність лине до батьків і рідних, дружин і дітей. Дякуємо батьки, дружини, діти за те, що подарували нашій країні сучасних Героїв, які є сьогодні для нас усіх прикладом. Бо сьогодні ми черпаємо цей приклад у своє життя, аби хоч трішки бути схожими на них. Слава Україні», – сказав Владика Степан (Сус).

«Віддаємо шану всім, хто в різні часи жертовно стояв на захисті нашої державності, нашої історії, культури та самобутності. І дякуємо кожному, хто нині відважно боронить рідну землю від ворогів. Ви – найміцніша опора для своїх рідних, товаришів та для цілої України. В часи війни з російським агресором Львівщина втратила 326 своїх найкращих синів. Заради їх світлої пам’яті маємо не втрачати віру у перемогу над ворогом і боротися до кінця»,а – зазначив очільник області Максим Козицький.

Спершу квіти поклали до Меморіалу невідомому вояку Української повстанської армії. Опісля – вшанували борців за незалежність України, котрі спочивають на полі почесних поховань № 67 та загиблих під час проведення ООС на сході України на полі почесних поховань № 76. Присутні поклали квіти та запалили лампадки на могилах Героїв, виконали  Державний Гімн України.

Заходи відбулись за участі військовослужбовців роти почесної варти Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та у супроводі військового оркестру.

Фото – прес-служби Львівської ОДА та Львівської міськради.

comments powered by HyperComments