У Львові починають будівництво нової лікарні Медичного центру Святої Параскеви

Вівторок, 13 жовтня 2020, 15:12
Планується, що загальна площа нової лікарні складатиме 8 тисяч квадратних метрів. Тільки хірургічне відділення прийме біля 100 пацієнтів
У Львові починають будівництво нової лікарні Медичного центру Святої Параскеви

У Львові розпочинають будівництво нового стаціонарного лікувального закладу – це буде лікарня Медичного центру Святої Параскеви. У п’ятницю, 16 жовтня 2020 року о 12:00 урочисто закладуть капсулу та освятять місце під будівництво лікарні.

Нова лікарня центру буде мати загальну площу 8000 квадратних метрів і складатиметься із хірургічного відділення на 100 ліжок, сучасного радіологічного та поліклінічного відділень, операційного блоку та реанімації. Упродовж уже 10 років Медичний центр постійно інвестує у розвиток мережі поліклінік, інвестиція у лікарню буде становити біля 20 мільйонів євро. Будівництво лікувального закладу триватиме біля двох років.

Лікарня буде інноваційною та сучасною, кажуть у медичному центрі, адже над проєктом працювали консультанти з Німеччини, зокрема архітектурне бюро Андре Янка, та Потсдамської клініки ім. Ернста фон Бергманна.

«Завдяки ефективному менеджменту та сприятливому місцевому інвестиційному клімату, ми створили ефективну форму соціально спрямованого бізнесу. Ми хочемо привернути увагу інвесторів та громадськості до інвестицій у соціальну сферу, до якої належить медицина. Ми довели на практиці, що у медицину можна інвестувати», – говорить керівниця проєкту Тетяна Міхнова.

Проєкт облаштування клініки передбачає, що наявні будівлі колишнього Львівського заводу телеграфної апаратури (ЛЗТА) реконструюють і добудують до них новий корпус –  стаціонар. Планується створити додатково 350 нових робочих місць для медиків та іншого персоналу. У хірургічному відділенні буде можливість виконувати до 3000 оперативних втручань на рік за напрямками: хірургія, урологія, гінекологія, отоларингологія тощо.

Зазначимо, медичний центр збудують на вул. Смаль-Стоцького, 13, що неподалік ТРЦ «Скриня». Відповідне рішення погодив виконавчий комітет ЛМР 10 травня 2019 року.

Медичному центру Святої Параскеви уже 10 років. Окрім головного, діагностичного та лікувального центру, функціонують ще 3 філії, де щодня приймають близько 700 пацієнтів. Загальна база пацієнтів — 270 тисяч осіб. Проведено 470 тисяч діагностик, 880 тисяч лабораторних послуг, 500 тисяч консультацій.

comments powered by HyperComments