У неділю на Львівщині провели менше півтисячі ПЛР-тестів на COVID-19

Понеділок, 12 жовтня 2020, 08:42
На дивлячись на другу хвилю коронавірусної епідемії, на Львівщині медичні заклади первинної ланки і далі відпочивають по суботам та неділям
У неділю на Львівщині провели менше півтисячі ПЛР-тестів на COVID-19

Протягом доби неділі 11 жовтня 2020 року лабораторії Львівської області провели усього 486 досліджень для виявлення коронавірусу методом полімеразно-ланцюгової реакції (ПЛР). При цьому було опрацьовано, усі зразки, які надійшли на ПЛР-тестування – залишку проб у холодильнику немає. Під час тестування виявлено 200 нових випадків захворювання на COVID-19 (відсоток виявлення 41,15% - вочевидь, найвищий за весь час коронавірусної епідемії на Львівщині), в тому числі серед мешканців Львова – 77 випадків. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Малу кількість зразків, які у неділю надійшли на ПЛР-тестування і високий відсоток виявлення коронавірусу під час тестування можна пояснити тільки тим, що у суботу та неділю лікувальні заклади первинної ланки, тобто амбулаторії сімейного лікаря та поліклініки на Львівщині і далі зачинені на вихідні, ніби коронавірус теж на вихідні відпочиває і перестає інфікувати людей. Відповідно, люди можуть звертатися до медиків тільки по лінії «швидкої медичної допомоги» та через приймальні відділення «ковідних» лікарень. Як відомо, «швидка медична допомога» виїздить до пацієнта тільки у тому випадку, якщо у нього є важкі симптоми коронавірусної хвороби – пацієнтам із легким протіканням хвороби рекомендують звертатися до сімейного лікаря, тобто чекати понеділка.

Окрім виявлення 200 нових випадків COVID-19, протягом неділі 11 жовтня 2020 року лабораторії підтвердили одужання 91 пацієнту.

Від початку епідемії COVID-19 на Львівщині виявлено уже 22788 (+ 200 за минулу добу) випадків коронавірусної хвороби, в тому числі у місті Львові – 10525 (+77) випадків; зафіксовано уже 8831 (+ 91) випадків одужання від COVID-19. Нажаль, уже 629 випадків COVID-19 закінчилися летальними випадками, в тому числі у неділю 12 жовтня від коронавірусу і пов’язаного із ним ускладнень померло іще 5 людей. Чисельність «активних» пацієнтів із коронавірусом на Львівщині – 13328 (+ 100) осіб.

Відсоток одужалих від COVID-19 на Львівщині становить 38,75% від усіх виявлених інфікованих, відсоток летальних випадків – 2,76% від усіх виявлених інфікованих і 6,65% від загальної кількості завершених випадків COVID-19. Відсоток «активних» пацієнтів із коронавірусом – 58,49% від усіх виявлених інфікованих на Львівщині.

У прес-службі Львівської міської ради повідомили також про чисельність пацієнтів із COVID-19 та підозрою на це захворювання, які перебувають на стаціонарному лікуванні у деяких лікарнях Львова. Отже, у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні перебуває 163 особи, в тому числі у реанімаційному відділенні – 9 осіб, на апаратах штучної вентиляції легенів – 3 пацієнти. У комунальних лікувальних закладах міста Львова перебуває 297 «ковідних» пацієнтів, у тому числі: у 1-ій міській клінічній лікарні імені Князя Лева – 55 пацієнтів, у 8-ій міській клінічній лікарні – 86 пацієнтів, у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова – 156 пацієнтів. Відсоток заповнення «ковідних» ліжок у комунальних лікарнях Львова – 41,25%.

comments powered by HyperComments