Помер автор віршів пісні «Намалюй мені ніч» Микола Петренко

Субота, 10 жовтня 2020, 11:44
Микола Петренко є автором понад 100 книжок – поетичних збірок, прозових творів та публіцистики
Помер автор віршів пісні «Намалюй мені ніч» Микола Петренко

Сьогодні, 10 жовтня 2020 року на 95-му році життя помер український поет, драматург та публіцист Микола Петренко. Громада міста Львова висловлює щирі співчуття рідним, друзям та усім, хто знав видатного митця. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

До Львова Микола Петренко потрапив із Полтавщини – його вивезли німці на примусові роботи до Янівського концтабору. В нашому місті закінчився його життєвий і творчий шлях. Загальноукраїньську популярність поетові Миколі Петренку принесла пісня «Намалюй мені ніч», а зараз його вірші входять у шкільну програму.

Микола Петренко є автором понад 100 книг: поетичних збірок, прози, публіцистики тощо. Він створив низку відомих пісень разом з Володимиром Івасюком, Ігорем Білозором, Миколою Колессою, Анатолієм Кос-Анатольським, Богданом Весоловським. Був членом Національної спілки письменників України, лауреатом багатьох літературних премій. 2011 року Миколі Петренку призначили державну стипендію як видатному діячу культури і мистецтва.

Співчуття із приводу смерті поета, письменника і публіциста Миколи Петренка висловив і міський голова Львова Андрій Садовий.

comments powered by HyperComments