У Львові у поліклініці на вулиці Повітряній, 99 скоро запрацює новий рентген-апарат

Вівторок, 6 жовтня 2020, 17:24
Раніше поліклініка на вулиці Повітряній, 99 належала Львівській залізниці і носила назву «Дорожня поліклініка Львівської залізниці», її передали місту – тепер це 3-тя міська поліклініка
У Львові у поліклініці на вулиці Повітряній, 99 скоро запрацює новий рентген-апарат

У 3-ій міській поліклініці міста Львова, яку передала громаді міста Львівська залізниця, скоро має почати роботу новий сучасний рентген-апарат, вартість якого становить 4 мільйони гривень. Це медичне обладнання було придбано за кошти міського бюджету міста Львова.

Зазначимо, що у 3-ій міській поліклініці працюю лабораторія, яка, в тому числі проводить ІФА-дослідження для виявлення антитіл до коронавірусу. На даний момент тут проводять 50 – 60 ІФА-тестів на добу.

Колишню Дорожню поліклініку відвідав міський голова Львова Андрій Садовий.

«Мав у п’ятницю розмову з керівником «Укрзалізниці», і серед переліку проблемних питань, які маємо з ним опрацювати, є питання поліклініки. Бо частина приміщень є у власності залізниці, і їх треба привести до пуття, також земля є за залізницею, і це не зовсім правильно», – заявив Андрій Садовий.

Під час візиту в 3-тю поліклініку Садовий іще й бідкався, що держава ніби-то, не допомагає місту Львову боротися із епідемією COVID-19.

«Коли почався, ми всі зрозуміли, що допомоги нема ні від кого. За весь час пандемії від держави ми отримали 1,2 млн на маски і ще два апарати ШВЛ. А все інше – дякуючи бюджету місту і всім підприємцям, які допомагали», – заявив Садовий.  При цьому мер промовчав про те, що значну кількість пацієнтів обласних лікарень, які приймають пацієнтів із COVID-19, складають пацієнти із міста Львова, в той час як у комунальних лікувальних закладах, які є у власності міста Львова є багато вільних місць – заповнення «ковідних» ліжок тут рідко сягає 40%. В той же час, частина міських і районних лікарень по Львівській області заповнена «ковідними» пацієнтами на 150 і більше відсотків. Така ситуація, наприклад, у Стебницькій міській лікарні, де при плані у 60 «ковідних» пацієнтів, лікується понад 100. При цьому, на відміну від сусіднього Тернополя, у міські лікарні Львова практично не госпіталізують «ковідних» пацієнтів із області.

Зазначимо, що КНП «3-я міська поліклініка м. Львова» була створена шляхом перетворення із «Дорожня поліклініка» ДТГО «Львівська залізниця». Ця поліклініка була створена у 1981 році і була закладом охорони здоров’я на залізничному транспорті. Зараз поліклініка надає первинну допомогу дорослому і дитячому населенню мікрорайонів Левандівка та Білогорща, спеціалізовану амбулаторну, консультативно-діагностичну медичну допомогу, позалікарняну стаціонарну допомогу у вигляді денного стаціонару, тут є амбулаторна хірургія та травматологія.

comments powered by HyperComments