Для боротьби із коронавірусом у Лвьові у Садового вирішили закрити «наливайку» «Зелений Гай»

Понеділок, 5 жовтня 2020, 18:42
Сьогодні у Львівській мерії провели засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій присвячене поверненню Львова у "помаранчеву" карантинну зону
Для боротьби із коронавірусом у Лвьові у Садового вирішили закрити «наливайку» «Зелений Гай»

У понеділок, 5 жовтня 2020 року відповідно до рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій місто Львів знову потрапило у «помаранчеву» карантинну зону. Відповідно сьогодні збиралася міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки, на якій головував заступник міського голови із безпеки міста Сергій Бабак. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради і опублікувала протокол засідання міської комісії і питань ТЕБ та НС.

Міська комісія в черговий раз прийняла рішення про продовження роботи моніторингових груп для перевірки діяльності продовольчих ринків, торгово-розважальних центрів та супермаркетів щодо дотримання карантинних вимог.

Що ж до боротьби із поширенням коронавірусу в місті Львові, протиепідемічні дії комісії звелися до закриття кафе-бару «Зелений Гай» на вулиці Пасічній, де систематично порушували карантинні обмеження. Де-факт кафе-бар «Зелений Гай» - це банальна «розливайка», яка розміщена неподалік кінцевої зупинки трамвайного маршруту № 2 на вулиці Пасічній. Цей заклад популярний у місцевих любителів «оковитої». Культурна публіка цей заклад не відвідує. Зауважимо, що заклади, які за своєю суттю нагадують кафе-бар «Зелений Гай», але які відвідує більш вишукана публіка, розміщуються і близькому околі від Львівської міськради, де проводить свої засідання міська комісія із питань ТЕБ та НС, але про їх закриття чомусь не йдеться.

«Звертаємося до львів’ян із проханням максимально дотримуватись карантинних обмежень, бо це справді те, що може врятувати людське життя. Найперше, перебувати у приміщеннях, транспорті – у масках чи респіраторах, якомога частіше мити або дезінфікувати руки, дотримуватися соціальної дистанції, уникати скупчень людей, тому що людина може бути носієм вірусу, але при цьому, не мати жодних симптомів захворювання. Адже ризик можливого інфікування для всіх є однаковий», – заявила Галина Слічна, віце-мер Львова та керівниця міського штабу із протидії коронавірусу.

Насправді ж неритмічною роботою громадського транспорту, проведенням різноманітних заходів «під патронатом Львівської міської ради» мерія Львова сама ж і провокує оті скупчення людей, яких потім просить уникати.

Окрім того, навіть у комунальному громадському транспорті практично повністю відсутній контроль за кількість пасажирів, які знаходяться у салоні, за наявністю і правильністю вдягання масок і респіраторів. Більше того, відновивши пільги на проїзд для пенсіонерів за віком, які є «групою ризику» щодо ураження коронавірусом Львівська міська рада спровокувала переповнення громадського транспорту. З огляду на поширення коронавірусу і його небезпечність для людей похилого віку навпаки було б логічним обмежити їх пересування громадським транспортом, принаймні у «години пік».

comments powered by HyperComments