У Львові Андрій Садовий обіцяє містянам тролейбусний маршрут, на якому уже поставили хрест його підлеглі

Понеділок, 5 жовтня 2020, 14:05
Сьогодні зранку Садовий обіцяв містянам тролейбусний маршрут по вулиці І. Миколайчука, будувати який відмовилося керівництво ЛКП «Львівелектротранс»
У Львові Андрій Садовий обіцяє містянам тролейбусний маршрут, на якому уже поставили хрест його підлеглі

У понеділок 5 жовтня поки іще чинний мер Львова Андрій Садовий виступаючи на радіо «Люкс ФМ», яке є власністю його дружини – Катерини Кіт-Садової, розповідав про заплановані ремонти вулиць у Шевченківському районі і заявив про те, що місто планує створити новий тролейбусний маршрут по вулиці Івана Миколайчука, який має з’єднати вулицю Щурата із Брюховичами.

«Також на вул Миколайчука ми вже поклали перший шар асфальту. По вул. Миколайчука у нас має їздити тролейбус, який має з`єднати Щурата з Брюховичами», – сказав зокрема Андрій Садовий, цитує його прес-служба Львівської міської ради.

Передвиборчі обіцянки Андрія Садового про тролейбус на вулиці І. Миколайчука. Скріншот із допису прес-служби ЛМР.

Як виявляється, Андрій Садовий роздає містянам обіцянки про нові маршрути електротранспорту в той час, коли його підлеглі поставили «хрест» на таких проектах. Але міський голова, як завжди, не в курсі.

Зауважимо, що початковий проект реконструкції вулиці Миколайчука дійсно передбачав будівництво тролейбусної лінії по цій вулиці до Голосківського цвинтаря, але у процесі реконструкції вулиці у проект були внесені зміни – за ініціативою керівництва ЛКП «Львівелектротранс» будівництво нової тролейбусної лінії по вулиці Миколайчука було скасовано. Про це «Справжня Варта» дізналася із оголошення в системи публічних закупівель «Прозорро», яке розмістив Департамент житлового господарства та інфраструктури  Львівської міської ради. В цьому оголошенні йдеться про укладання додаткової угоди із підрядником, який виконує роботи із реконструкції вулиці Івана Миколайчука. Це оголошення було розміщено іще 14 серпня 2020 року.

В обґрунтуванні здорожчання робіт по реконструкції вулиці Івана Миколайчука на 13 мільйонів 621 тисячу 826 гривень і 40 копійок, йдеться зокрема про таке:

«ЛКП «Львівелектротранс» листом від 22.01.2020 № 21/106 повідомило Департамент житлового господарства та інфраструктури, що діючою стратегією розвитку електротранспорту, рух тролейбусів від вул. І. Миколайчука до Голосківського цвинтаря не передбачено, що в свою чергу унеможливлює влаштування зовнішнього освітлення на опорах контактної мережі тролейбусів, звідси виникла необхідність встановлення металевих оцинкованих опор для монтажу світильників зовнішнього освітлення, відповідно до технічних умов ЛКП «Львівсвітло» від 19.02.2020 № 1093/03 якими передбачено прокладання електролінії зовнішнього освітлення в трубах ПВХ в землі (протокол від 18.09.2018, лист ЛКП «Львівелектротранс» від 22.01.2020 № 21/106, технічні умови ЛКП «Львівсвітло» від 19.02.2020 № 1093/03)».


Скрін-шот із оголошення у системі публічних закупівель "Прозорро", де зазначається, що у ЛКП "Львівелектротранс" відмовилися від будівництва нової тролейбусної лінії по вулиці І. Миколайчука.

Отож, поки іще чинний мер Андрій Садовий обіцяє виборцям тролейбусний маршрут, на якому уже поставив жирний хрест його підлеглий – керівник ЛКП «Львівелектротранс» Андрій Свищо. Оскільки додаткову угоду на майже 14 мільйонів гривень із ПрАТ «Львівське спеціалізоване будівельно-монтажне управління № 1» підписували керівники Департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР, вони мали б повідомити свого «шефа» Андрія Садового про те, що тролейбусну лінію по вулиці Миколайчука будувати не будуть.

Проте чи то у Львівській міськраді не працюють механізми комунікації, чи то Андрію Садовому байдуже, що обіцяти перед виборами.

 

comments powered by HyperComments