Мешканці Рудного, яке входить до складу Львова, вимагали покаращення транспортного сполучення

Субота, 3 жовтня 2020, 15:15
Обурені мешканці селища Рудне, яке входить до складу міста Львова, вимагають покращення транспортного сполучення і погрожують заблокувати виїзд автобусів із ЛК АТП № 1 і частково перекрити вулицю Городоцьку
Мешканці Рудного, яке входить до складу Львова, вимагали покаращення транспортного сполучення

Сьогодні, 3 жовтня 2020 року мешканці селища Рудного, яке входить до складу міста Львова, перекривали об’їзну трасу Львова із вимогою покращити якість транспортного сполучення між центром міста та селищем Рудно. Протестувальники також вимагали, щоб із ними зустрівся мер Львова Андрій Садовий або його заступниця Ірина Маруняк. Проте ніхто із керівництва міста із протестуючими так і не зустрівся. Отож, обурені мешканці селища Рудне вирішили на наступному тижні у робочий день заблокувати виїзд комунальних автобусів із території Львівського комунального АТП № 1 на вулиці Авіаційній, а також частково перекрити вулицю Городоцьку. Акція протесту може відбутися уже у понеділок 5 жовтня. Про це розповів львівським ЗМІ засновник ГО «За якісний транспорт» Святослав Товстига.

«Спочатку люди перекривали дорогу протягом 10 хвилин, 10 хвилин транспорт міг курсувати. Тепер вони перекривають дорогу протягом 30 хвилин, і транспорт пропускають протягом 5-10 хвилин. Далі, кажуть, хочуть перекривати протягом години і пропускати машини протягом 5-10 хвилин. Поліція на місці. Дбають про порядок.

Щодо Львівської міської ради, сюди ніхто не хоче їхати. Навіть я особисто дзвонив, скидають. Можливо думають, що цей протест має якийсь політичний підтекст. Насправді, місто саме створило цю проблему тим, що продовжило маршрут №52 з АС «Західна», яий мав обслуговувати лише АС «Західну», після того, як перенесли деякі маршрути з Приміського вокзалу. А вони продовжили його ще й сюди, пустили через Зимну Воду і через це є проблеми», – сказав Товстига.

За словами Святослава Товстиги, мерія раніше обіцяла запустити низькопідлогові автобуси на маршрут № 28, але не зробила цього.

«На громадських слуханням два роки тому пан Хамула (директор АТП-1) сказав, що він зробить все, аби низькопідлогові маршрути не йшли через Старе Рудно. Основна причина була – погана дорога. Дорогу уже зробили, а маршрути все одно не пускають», – констатує Святослав.

Зауважимо, що на сайті мерії повторно з’явилося повідомлення, у якому йдеться, що мерія не бачить потреби збільшувати кількість маршрутів у цьому напрямку, адже маршрут №28, кажуть там, заповнений лише на 48%. Тобто він є збитковим.

«Якщо у мерії кажуть, що 28 маршрут збитковий, то нехай пустять через Старе Рудно, дачі і семінарії 52 маршрут, який ходить через Зимну Воду. Можливо, так буде вигідніше. Нехай влада приїде до нас і шукатимемо вирішення разом», – каже одна із учасниць акції протесту, жителька Рудно Ірина Качмар.

 

comments powered by HyperComments