У Львові в жовтні пройде «Lviv Fashion Week 2020»

Вівторок, 29 вересня 2020, 18:48
Зважаючи на епідемії коронавірусу, уже традиційний для Львова модний захід відбуватиметься у безпечному форматі
У Львові в жовтні пройде «Lviv Fashion Week 2020»

8−11 жовтня у Львові пройде «Lviv Fashion Week 2020», особливістю якого стане співпраця з проєктом «Lviv Art Week»: два заходи проводитимуться одночасно на території «Fest Republic», з колабораціями дизайнерів і художників. «Lviv Fashion Week 2020» буде включати покази нових колекцій українських дизайнерів, лекції освітньої програми і презентацію соціального проєкту «Diversity You». В умовах адаптивного карантину «Lviv Fashion Week» буде дотримуватися всіх вимог безпеки і протоколу проведення подій у Львові на той момент. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Основним завданням «Lviv Fashion Week», яке набуває ще більшої актуальності в умовах пандемії COVID-19, є підтримка українських дизайнерів. Разом з тим, надважливою є відповідальність за здоров’я людей, тому захід пройде в зміненому форматі: показів буде менше, перерви триваліші, на показ зможе потрапити невелика кількість відвідувачів, дизайнери представлятимуть невеликі колекції. У назві осіннього тижня не вказаний сезон –  чітких вимог до сезонності немає, тому дизайнери можуть показувати колекції «AW 2020», «SS 2021» чи капсульні колаборації з художниками. Всі покази можна буде переглянути онлайн. Паралельно трансляція відбуватиметься на екрані на відкритому повітрі на території «Fest Republic», де покази можуть переглянути відвідувачі «Lviv Art Week».

В рамках «Lviv Fashion Week» відбудеться презентація соціального проєкту «Diversity You 2020», присвяченого толерантності і прийняттю інакшості: одяг українських дизайнерів у двох фотосесіях представлятимуть «нестандартні» у традиційному значенні моделі – люди різного віку, тілобудови, етнічної приналежності, з цікавими і сильними історіями. В рамках освітньої програми «Fashion Talks», що проходитиме у «Design House» та в «Modern Art Hotel» 9 − 11 жовтня, відбудеться сніданок з співзасновницями інклюзивного ательє «Lady Di atelier» Яриною Янчак та Іриною Ляховенко (модератор — Інна Кляп).

У «Fashion Talks» передбачені лекції «Нові цінності комунікації» (Дар'я Марусик, голова департаменту комунікацій Ukrainian Fashion Week, керівниця проєкту BE SUSTAINABLE!), «Всі. Свої. Вихід на всеукраїнський ринок» (Тетяна Фіщук, директорка з комунікацій «Всі. Свої», експертка УКФ), «Чому в моді цнотливий одяг. Як розвиватиметься унісекс мода» (Майя Тульчинська, колумністка, авторка блогу «Доступно та просто про моду і стиль»), «Відео для вашого бренду: з чого почати, що робити самим, а що з кимось, скільки це коштує?» (Христина Бойко, креативна продюсерка та експертка з комунікацій, AND ACTION), «Мода та свідоме споживання. Зміни, що відбулись у 2020 році» (Наталія Картуненко, засновниця бренду KartNate), «Як навчати стилю онлайн: як соцмережі вплинули на роботу стилістів» (Галина Паньків, fashion та персональний стиліст, засновниця dressmeup.com.ua).

comments powered by HyperComments