Професор Лвьівського Університету позитивно оцінив візит Зеленскього до Львова

Вівторок, 22 вересня 2020, 23:36
Професор Львівського національного університету імені Івана Франка Анатолій Романюк 18 вересня, в етері програми «Політичний вектор. Куди далі?» на 5 каналі, коментуючи робочу поїздку президента Володимира Зеленського на Львівщину, дав позитивну оцінку візиту.
Професор Лвьівського Університету позитивно оцінив візит Зеленскього до Львова

«Було піднято ряд позитивних питань для Львівщини, які будуть мати вирішення. З прагматичної точки зору, я думаю, що маємо бути задоволені – і фінансування об’їзної дороги, і збільшення фінансування автомагістралей Львівської області загалом, і з деяких інших питань, які вирішувались. Я думаю, що з гуманітарної точки зору те, що Президент відвідав Митрополичі палати, і те, що він був посвячений в концепцію розбудови музею Митрополита Шептицького, це, я думаю, тільки позитивно», – заявив Анатолій Романюк.

Експерт додав, що курс в НАТО є не декларований, а – реальний. Він є в Конституції і від нього не відходять, і дії, які робить чинна влада, спрямовані в цьому напрямку. Анатолій Романюк вважає, що реформа децентралізації позитивно вплинула на місцеві вибори.

«До 2014 року – місцеві вибори були другорядними. Це була підготовка до виборів до Верховної Ради. Або це було продовження виборів до Верховної Ради, коли хтось програв і хотів довести, що ні, що там була помилка, що ми там – сильніші. І тому ключові проблеми, які виносилися на місцеві вибори, це були сильніші проблеми. Процес децентралізації, утворення ОТГ, і значення, власне, обласної ради, міської ради, ОТГ, бюджети їхні – вони призводять до того, що сьогодні політичні сили почали боротися за свою присутність в цих структурах», – підкреслив Романюк.

Також професор вважає, що під час візиту Президента були озвучені питання, які можуть об’єднати різні політичні сили на регіональному рівні.

«Вчора була озвучена ідея створення спеціальної економічної зони, за зразком, як було створено в Польщі та інших західних країнах. Тобто це позивна річ для нас всіх, тому що партії, які на загальнонаціональному рівні є супротивниками, можуть об’єднатися. Бо це і є розвиток країни, це є те, що об’єднує. Бо коли ми дивимося на такі країни, як Ірландія, яка була слаборозвинутою країною, населення якої до 1992 року більше виїжджало, а не приїжджало, то тепер ця країна є дуже успішною. На початку 1990-х політичні сили партії об'єдналися навколо економічних питань», – резюмував експерт.

comments powered by HyperComments