У Львові створили додаток, що зробить місто чистішим

Вівторок, 22 вересня 2020, 16:46
Про це написали на сайті Львівської міської ради.
У Львові створили додаток, що зробить місто чистішим

У Львові розробили додаток, що дозволяє знаходити і відмічати на карті забруднені ділянки. Львів став першим містом, що долучився до ініціативи очищення України від сміття та об'єднав зусилля з компанією GlobalLogic.

2 вересня Львівська міська рада та компанія GlobalLogic в Україні підписали Меморандум про співпрацю, щоб зробити Львів та усю Україну чистішою. Мета — об'єднати небайдужих львів'ян до проблеми засмічення Львова та усієї країни. В межах меморандуму відбудуться заходи з прибирання та підвищення еко-свідомості львів'ян з допомогою унікального мобільного застосунку EcoHike, створеного львівськими інженерами GlobalLogic.EcoHike — розробка львівських інженерів GlobalLogic, що дозволяє знаходити, відмічати на мапі та прибирати забруднені ділянки. Ідея його створення з’явилась два роки тому у розробників компанії, які після подорожі у Карпати були здивовані кількістю полишиного там туристами сміття. Вже через рік інженери запустили застосунок, який покликаний допомогти очистити країну. Цього року в EcoHike презентували оновлену функціональність. Вона дозволяє користувачам самостійно створювати заходи з прибирання (від маленьких заходів до масштабних загальноміських акцій), долучатися до організованих еко-подій, а також ділитися знайденими мітками у соціальних мережах. Наразі застосунок вже встановлений у понад 6000 користувачів з усієї України.

«Створений львів'янами EcoHike став важливою частиною нашої національної стратегії корпоративної соціальної відповідальності. GlobalLogic — єдина з топ-5 ІТ-компаній, яка зросла у цьому році та досягла позначки 5 тисяч інженерів в Україні. Крім того, ми є лідером за зростанням кількості саме технічних фахівців серед усіх ІТ-компаній в Україні. У львівській локації ми наближаємося до позначки у півтори тисячі спеціалістів та продовжуємо зростати. Цієї осені відкриємо ще один новий офісний корпус у Львові та третю лабораторію для студентів вузів міста. Меморандум з містом Лева є логічним кроком у популяризації культури інновацій та свідомого ставлення до довкілля, оскільки саме тут був створений додаток, який досяг всеукраїнської популярності. Ми переконані, що співпраця з львівською громадою сприятиме зростанню європейської еко-свідомості серед українців», — розповідає Денис Балацко, віце президент GlobalLogic

Львів активно підтримує культуру чистоти та еко-свідомості. У липні 2020 року з допомогою застосунку EcoHike активісти міста прибрали усю територію парку «Погулянка», площею понад 100 га. А у серпні ГО «Пласт» спільно з GlobalLogic запустили всеукраїнський онлайн-челендж з прибирання Plast&EcoHike Challenge, під час якого пластуни та небайдужі українці прибирають країну з допомогою мобільного застосунку.

«Ми раді першими долучитися до ініціативи очищення України від сміття. Наша громада формує кластер екологічної свідомості та культури чистоти. Впевнений, що львів'яни покажуть приклад для інших міст України», — прокоментував Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова з питань розвитку.

comments powered by HyperComments