У львівському парку «Знесіння» відбувся історичний квест для дітей-сиріт «Стежками локальної історії» (ФОТО)

Понеділок, 21 вересня 2020, 14:23
Організатором заходу, який відбувся 19 вересня, стали «Благодійний фонд Кузик Уляни» за підтримки Департаменту соціального захисту населення Львівської обласної державної адміністрації
У львівському парку «Знесіння» відбувся історичний квест для дітей-сиріт «Стежками локальної історії» (ФОТО)

В суботу, 19 вересня 2020 року в Регіонально му ландшафтному парку «Знесіння» відбувся історичний квест «Стежками локальної історії», який організували БО «Благодійний фонд Кузик Уляни» за підтримки Департаменту соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації. В цьому заході взяли участь 21 дитина-сирота із різних районів Львівщини. Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Метою проведення квесту було поглиблення дітьми знань із історії України та Львівщини. Захід відбувався в ігровій просвітницькій формі. Учасники квесту мали змогу: наочно вивчати елементи історії, ознайомитись з польовим побутом українського середньовіччя; ознайомитись з елементами одягу та зброї різних часових періодів Галичини; ознайомитись з легендами краю.

Загалом було створено шість локацій в парку:

1 Локація «Знахар», де дітей частували чаєм та розповідали стародавні рецепти українців;

2 Локація «Привид Епохи», де дітям задавали історичні загадки;

3 Локація «Табір Лицарів», де для дітей відтворили табір середньовічних лицарів, також діти подивилися бій на мечах, стріляли з лука, приміряли обладунки;

4 Локація «Могила воїнів», де відбулась реконструкція бою воїнів УГА;

5 Локація «Мольфар», де на дітей чекав майстер-клас гри на дримбі та заспіви на галявині.

6 Локація «Новітня історія», де діти разом з ветеранами Добровольчого Українського Корпусу «Правий Сектор» оглянули макети зброї та засоби захисту.

На згадку про квест діти отримали сертифікати та подарунки.

Проект «Історичний квест «Стежками локальної історії»» від благодійної організації «Благодійний фонд «Кузик Уляни» є одним з переможців конкурсу з визначення проектів (заходів) у галузі сімейної політики та протидії торгівлі людьми, розроблених інститутами громадянського суспільства та благодійними організаціями, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка у 2020 році.

comments powered by HyperComments